Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 28.04.2011.
15:54
Vestionline A

Srbi sa Kosmeta mole Martija da ne ide

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji apelovalo je na Dika Martija da se ne povlači iz pravosuđa i politike, dok pravdi ne budu privedeni glavni krivci za trgovinu ljudskim organima na Kosovu i Metohiji i severu Albanije.

Udruženje je saopštilo da je porodice otetih i ubijenih na Kosmetu "duboko razočarala i potresla" vest da je Marti odlučio da stavi tačku na četiri decenije dugu karijeru.

Srbi mole Dika Martija da ne odustane od započete misije

"To je zato što ste odlučno i smelo otvorili jednu od najvećih kriminalno-političkih afera u savremenoj evropskoj istoriji na Balkanu, trgovinu organima otetih Srba, Roma i Albanaca na severu Albanije", poručile su porodice žrtava zabrinute da bi povlačenje Martija moglo da vodi zataškavanju ovih strašnih zločina.

"Mi Vas, ovaj put, najiskrenije molimo da to ne činite dok se istraga o trgovini organima ne sprovede i okonča do kraja, kako bi glavne krivce stigla zaslužena kazna", navedeno je u apelu upućenom Martiju.

"U ime hiljada porodica koje još ne znaju za sudbinu svojih srodnika, u ime osnovnog ljudskog prava - prava na život, u ime tih velikomučenika koji padoše u ruke najvećih ljudskih monstruma ove planete, u ime pravde i ljudskog morala, nemojte odustati od započete misije, dok u potpunosti ne bude okončana. Ukoliko to učinite mi ćemo opet ostati bukvalno sami, bez prave podrške i razumevanja", poručile su porodice žrtava s KiM.

"Ono što ste Vi do sada učinili i obelodanili, niko ne bi uradio jer su svi ogrezli u kriminal i korupciju i nikome ne ide u prilog da se o ovakvim temama govori, a još manje da se sprovede nekakva istraga ili pokrene sudski postupak", istaknuto je u pismu Martiju uz konstataciju da je "dosta bilo kamuflaže, opstrukcija, zataškivanja i raznih manipulacija".

Porodice žrtava ponovile su Martiju da ima njihovu "ogromnu podršku i poverenje" i najavile da će, ako bude potrebno, doći da svoje zahteve iznesu ispred njegovog radnog kabineta u Strazburu.

"Mi čvrsto verujemo Vama i Gospodu Bogu. U sve druge smo duboko razočarani", poručili su Martiju iz Udruženja kidnapovanih i ubijenih na KiM i, preklinjući ga da se ne povlači.

Odlazi zbog razlaza sa partijom

 

Dik Marti, senator iz kantona Tičino, najavio je povlačenje zbog razlaza sa stavovima svoje Liberalno-radikalne stranke, pre svega onima o strancima kao opasnosti koja preti Švajcarskoj.


Marti je za izvestioca SE imenovan u aprilu 2008. godine posle objavljivanja knjige Karle del Ponte u kojoj bivša glavna tužiteljka haškog suda govori o postojanju trgovine organima oko 350 Srba.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.04.2011. 16:36
Draga braco i sestre , vase udruzenje je uradilo jedan jako bitan potez !!! Ako Bog da mozda ce Marti da se osvrne na svoju savest da zavrsi zapoceti posao ! Nije covek koji ostavlja nedovrseni rad ali su pretnje mozda velikog razmera, jer ne zamera se on samo siptarima . Sa njima bi on lako ali sta ce sa Amerima i celom zapadnoevropskom bandom a mozda i Bliskim Istokom i Australijom i ko zna gde su sve srpski organi prodavani !!! Imajte poverenja u Boga i pravda ce pobediti !!!
Četvrtak 28.04.2011. 20:05
Жалосно је да несрећни људи треба да моле Дика Мартија за помоћ, свесни ваљда да оних од којих би требали да добију сваку помоћ, па и више, а то је свакако влада Републике Србије (за коју немам довољно грдне епитете да им пришијем...), могу да добију само шишарку... Надам се ће Марти да остане док се звери не позатварају, а онда би било лепо да се он или неки нови Марти позабави говноједима који се називају владом Србије.
Četvrtak 28.04.2011. 21:53
Covek vise ne moze da rizikuje svoj zivot.Hoce da sacuva zivu glavu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online