Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 23.04.2011.
21:58
Vestionline A

Vladika Amfilohije posetio Nikolića

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije posetio je danas lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića u privatnoj bolnici na Novom Beogradu, gde je smešten nakon što mu se stanje pogoršalo usled štrajka glađu i žeđu, koji je počeo u subotu, 16. aprila.

Mitropolit Amfilohije kod Nikolića
 

Mitropolit Amfilohije, koji se oko 50 minuta zadržao u razgovoru sa liderom SNS-a, rekao je novinarima da je pozvao Nikolića da najveći hrišćanski praznik Vaskrs sutra proslavi sa porodicom i da dođe na bogosluženje u Sabornu crkvu.

On je rekao da je posetio Nikolića u bolnici uz blagoslov Sinoda Srpske pravoslavne crkve i da mu je preneo pozdrave Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

Mitropolit Amfilohije izjavio je da posete velikodostojnika SPC Nikolića u bolnici ne predstavljaju mešanje Crkve u politički život, jer SPC "brine o čoveku i njena uloga je da miri, blagosilja i poziva na dobro".

"Pogrešno je preneto da sam kritikovao Nikolića zbog štrajka glađu. Samo sam mu rekao da postoje i drugi načini da ostvari ciljeve", izjavio je mitropolit Amfilohije.

On je rekao novinarima da je došao kod Nikolića zbog Uskrsa i da mu poželi zdravlje.

"Post jeste okrepljenje za telesno i duhovno zdravlje. Nikolić se dobro ispostio, ali nije njegova pobeda ako ostane bez uskršnjeg jajeta i zato sam ga zamolio da za Vaskrs izađe i provede praznik sa porodicom", izjavio je vladika Amfilohije i dodao: "Posle Uskrsa, neka svako kako zna i ume obavlja svoje obaveze prema sebi i narodu kome služi".

 

Da predsednik SNS Tomislav Nikolić namerava sutra da provede Uskrs s porodicom i nastavi štrajk glađu, izjavio je jutros član lekarskog konzilijuma koji se brine o njegovom zdravlju, internista Ljubomir Ilić.

"Pacijent je uspešno stabilizovan, prekinuo je štajk žeđu tako da daljih indikacija za hospitalizaciju nema... i on će nastaviti štrajk glađu kod svjoje kuće ukoliko tokom noći ne dođe do komplikacija ", rekao je Ilić novinarima u Beogradskom kliničko-bolničkom centru.

Prema njegovim rečima, ako produži štrajk glađu prve posledice po zdravlje Nikolića verovatno će se manifestovati kroz nedelju dana, a ako za mesec dana nastavi sa štrajkom glađu može biti životno ugrožen.

"Mi nemamo potrebe da intervenišemo, poštujemo njegovu volju i ne hranimo ga i on će nastaviti štrajk glađu, koji ga životno ne ugrožava", rekao je Ilić.

Dr Ilić je izjavu o stanju zdravlja Tomislava Nikolića dao u foajeu bolnice, a novinari danas nisu imali priliku da se posete Nikolića u njegovoj bolesničkoj sobi.

Za sutra nije predviđen susret novinara sa nekim članom lekarskog konzilijuma koji brine o zdravlju lidera SNS.

Lider SNS-a je štrajk glađu i žeđu počeo u subotu, 16. aprila, sa zahtevom da budu raspisani prevremeni izbori. On je štrajk žeđu prekinuo pre dva dana na molbu patrijarha Irineja.

POVEZANE VESTI

Subota 23.04.2011. 22:11
ЧИСТА ПОЛИТИКА.
Nedelja 24.04.2011. 01:01
pola drzave gladuje, a crkvene velikodostojnike to ne zanima, vazno da svaki dan po jedan obilazi ovog foliranta, ova zemlja je totalno unistena, Tadic, Toma i ostala bagra unistise i poslednje stubove Srbstva
Subota 23.04.2011. 22:25
Vladika Amfilohije je rekao jedino što može, isto kao Tanasko Rajić u boju na Ljubiću - spasavaj se ko može i ko hoće. Crnom Tomislavu spasa nema, on može samo da pogine ako misli da ostane nekako zapamćen u istoriji. Ko ga je gurnuo u ovo, verovatno ni on ne zna da objasni. Zaglupio se čitajući putešestvija i mladalačku ludost Vojislava Šešelja i knjigu " Kako se kalio čelik " druga Pavla Korčagina. Od nedelje sunčano i vedro u celoj Srbiji osim kiše oko Kragujevca.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online