Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.04.2011.
16:38
Lj. Ivanović, I. Kajdoči A

Gužve čekaju na Horgošu!

Predstojeći Vaskrs veliki broj naših sunarodnika iskoristiće za dolazak u Srbiju. Ove godine, kao i prošle, uskršnje praznike slaviće istovremeno svi hrišćani, tako da se očekuju veće gužve na glavnim putevima i graničnim prelazima. Policija i carinici očekuju prvi talas putnika već sutra poslepodne.

Stiže talas iz Evrope: Na graničnim prelazima očekuju rekordan broj vozila
 




- Očekujemo prvo putnike iz Austrije i Mađarske, a potom i iz Nemačke, Francuske, Italije i Švajcarske. Spremili smo pojačanja na graničnim prelazima, pa će tako biti gotovo dvostruko više carinika na granici, ali i policajaca. Biće otvoreno šest traka za automobile i jedna za autobuse, a prema informacijama koje imamo od mađarskih kolega, i oni će pojačati smene - kaže Zlatko Rajčić, šef carinskog putničkog prelaza na Horgošu.
 

Carinici podsećaju da je poželjno da se više koristi granični prelaz kod Kelebije, koji nije na glavnom putnom pravcu, ali je daleko rasterećeniji, baš kao što je to slučaj i sa prelazima Đala i Bajmok.
 

- Veća se gužva očekuje u dolasku, dok se povratak uvek rastegne na nekoliko dana, pa su tada i gužve na graničnim prelazima manje - dodaje Rajčić.
 

Policija podseća vozače da se pridržavaju propisa, a odnedavno se Srbijom kreću i posebna neobeležena policijska vozila - presretači. Kad presretač uoči vozača koji prekoračuje brzinu, prati ga uz neprestano snimanje, a video zapis o prekršaju prosleđuje se direktno sudiji za prekršaje.
 

Prema rečima Stojadina Jovanovića, direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, vozači mogu da očekuju da prekršajno odgovaraju čak i kad ih saobraćajna patrola ne zaustavi jer će video zapis naknadno biti korišćen kao dokaz za načinjeni prekršaj.
 

Gorivo sve skuplje

 

Cene goriva u Srbiji nastavljaju da rastu. Litar evropremijuma premašuje i 140 dinara, dok je evrodizel dostigao cenu od 135 dinara. Na pumpama NIS benzin BMB 95 košta od 126,50 do 127,50 dinara. Evropremijum BMB 95 do 134,90 dinara po litru, dok litar dizela D2 košta 120,90 dinara. Takođe, novina je da se na pumpama uz autoput gorivo prodaje skuplje u proseku za dva dinara.


Za evro - 102 dinara

 

Vrednost dinara prema evru jača, pa se uoči Vaskrsa za jedan evro dobije 102 dinara, ali je realno očekivati da se taj trend nastavi i narednih nedelja. Podsetimo, svake godine pred uskršnje, božićne i novogodišnje praznike, odnosno u vreme kada ka otadžbini kreće veliki broj naših ljudi vrednost evra "slučajno" oslabi.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online