Nedelja 6. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 18.04.2011.
14:52 >> 16:21h
Beta, Vestionline A

Jeremić: Kosovo rešavamo u skladu sa Ustavom

Pitanje Kosova rešavaće se u skladu sa Ustavom, u toku je rana faza pregovora između Beograda i Prištine u okviru kojih pitanje statusa nije direktno postavljeno, izjavio je danas šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

Vuk Jeremić i Stiven Vanakere
 

Jeremić je posle sastanka sa ministarom spoljnih poslova Belgije Stivenom Vanakereom rekao novinarima odgovarajući na pitanje da li Srbija može da uđe u EU bez priznavanja Kosova, da će država nastaviti da sarađuje sa evropskim partnerima kako bi svi prioriteti u zemlji bili ispunjeni.


Vanakere je istakao da Belgija snažno podržava Srbiju u procesu evrointegracija, a kada je reč o pitanju Kosova treba raditi na unapređenju međususedskih odnosa i stvaranju ambijenta stabilnosti.


Jeremić i Vanakere su posebnu pažnju su posvetili ekonomskoj saradnji dve države. Jeremić je izrazio očekivanje da će odluka velike belgijske kompanije "Delez" imati pozitivan efekat i biti podsticaj i za druge investitore da ulažu u Srbiju.
 

Bez priče o Nikoliću

Upitani kako komentarišu štrajk glađu i žeđu lidera SNS-a Tomislava Nikolića i Vanakere i Jeremić su rekli da ne žele to da komentarišu.

" Ne žalimo se strancima na nase probleme. To je unutrašnje političko pitanje i o njemu danas nije bilo reči na ovom sastanku", rekao je Jeremić.

Vanakere je dodao da nije na njemu da komentariše ovo pitanje.

Ministar spoljnih poslova Belgije Stiven Vanakere pozdravio je danas investiciju belgijske kompanije "Delez" u Srbiju od milijardu evra i najavio dalju podršku Belgije Srbiji na putu evrointegracija.


Posle razgovora sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem u Beogradu, Vanakere je rekao da je Belgija izuzetno zadovoljna što je u vreme njenog predsedavanja EU prosleđeno mišljenje o kandidaturi Srbije Evropskoj komisiji i dodao da je danas bilo razgovora o budućim koracima na evropskom putu.


"Izuzetno sam zadovoljan što je jedna velika belgijska kompanija (Delez) odlučila da investira u Srbiju gotovo milijardu evra", rekao je Vanakere.


Ministar Vanakere rekao je da su srpske vlasti pokazale spremnost da sarađuju sa belgijskim u nalaženju rešenja za problem ilegalnih migranata. Dvojica ministara ocenili su da su bilateralni odnosi veoma dobri, kao i da postoji mogućnost za njihovo dalje jačanje.

Tadić i Vanakere o unapređenju odnosa dve zemlje

Predsednik Srbije Boris Tadić i ministar inostranih poslova Belgije Stiven Vanakere razgovarali su danas u Beogradu o unapređenju odnosa dve zemlje i evropskoj integraciji Srbije, saopštila je predsednikova pres služba. Tadić i Vanakere su, kako se dodaje, razgovarali i o situaciji na Kosovu i odnosima Srbije sa susedima u regionu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.04.2011. 14:59
Jeremić je posle sastanka sa ministarom spoljnih poslova Belgije Stivenom Vanakereom rekao novinarima odgovarajući na pitanje da li Srbija može da uđe u EU bez priznavanja Kosova, da će država nastaviti da sarađuje sa evropskim partnerima kako bi svi prioriteti u zemlji bili ispunjeni. Какав одговор...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online