Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 18.04.2011.
13:07
T. Zečević - Vesti A

Doktori zaratili zbog para

Zbog neovlašćenog raspolaganja novcem sa računa, neovlašćenih "noćnih" oročavanja, neovlašćenog otvaranja tekućeg računa i nepoštovanja zakonskih regulativa prilikom javnih nabavki, Lekarska komora Srbije podnela je krivične prijave protiv sadašnjeg predsednika Regionalne lekarske komore Vojvodine profesora dr Branislava Perina, kao i protiv bivšeg predsednika te Komore dr Zorana Bulatovića i sekretara Relje Aleksića. Tako su se nesporazumi, potom sukobi, pa na kraju rat za pozicije i nadležnosti između komora pretvorili u dobro poznatu, a ne tako davnu političku baruštinu.

U Komori Srbije tvrde da je problem nastao zbog samovolje bivšeg i sadašnjeg rukovodstva Regionalne komore Vojvodine, koje je "bukvalno gazilo" legalne odluke Skupštine LKS-a i grubo ignorisalo sva upozorenja iz Beograda.

Iz Novog Sada stižu drugačiji tonovi, odbacuju se sve optužbe, a sukob, kažu nastao je zbog novca. Navodno, Komora Srbije htela je da raspolaže i novcem Komore Vojvodine, pa se sada ona brani sa odavno potrošenom parolom - "Ne damo naše novce".

VOJVOĐANI TROŠE NOVAC BEZ OVLAŠĆENJA: Dr Tatjana Radosavljević

- Sve pare, pa i prikupljeni novac od članarina lekara sa teritorije Vojvodine idu na račun Regionalne lekarske komore Vojvodine.

Otuda niti možemo niti hoćemo da raspolažemo sa tim novcem. Ali prema odlukama Skupštine Lekarske komore Srbije te pare kontrolišu se preko takozvanog duplog potpisa.

Recimo, ukoliko treba da se troše za neke nabavke, potpis za odobrenje obavezno stavlja predsednik Komore Vojvodine i Komore Srbije.

E, oni neće potpis direktora LKS-a, pa su bez ovlašćenja arčili novac i prebacivali ga na druge račune i druge banke - otkriva predsednik Lekarske komore Srbije dr Tatjana Radosavljević.


Međutim, Regionalna komora Vojvodine i njen Izvršni odbor tu vrstu kontrole duplih potpisa shvatili su kao mehanizam za otimanje njihovog novca. Zbog toga su se obratili pismom svim lekarima iz pokrajine sa molbom da članstvo podrži njihovu borbu za odbranu njihovog novca. U tom pismu između ostalog se kaže:

- Izvršni odbor Regionalne komore Vojvodine nikada neće prihvatiti raspolaganje našim novcem od strane direktora Lekarske komore Srbije. S toga predlažemo da se krene sa pripremom pokretanja inicijative Ustavnom sudu Srbije za utvrđivanje kršenja Zakona o komorama zdravstvenih radnika - piše u tom pismu.


Ovakav stav Izvršnog odbora RLKV-a, u Komori Srbije nazvali su neveštom zamenom teza, a ugledna grupa lekara iz Novog Sada smatra da je vraćanje onog pitanja - "A, gde su naši novci?" ulaženje u politički separatizam.

Otužile ga kolege: Dr Branislav Perin


S druge strane, Nezavisna revizorska komisija obavila je kontrolu poslovanja Regionalne komore Vojvodine i tom prilikom utvrdila da rukovodstvo RLKV-a nije poštovalo Zakon o javnim nabavkama i obavezujući Pravilnik o javnim nabavkama male vrednosti.

Takođe je konstatovala da je pomenuto rukovodstvo neovlašćeno otvorilo tekući račun kod Vojvođanske banke u Novom Sadu, a da je bivši predsednik RLKV-a neovlašćeno raspolagao sredstvima te Komore.


Zbog toga su usledile krivične prijave od strane Lekarske komore Srbije.
 

Perin bez komentara

 

Da bi se čula i druga strana, Vesti su zahtevale da novonastalu situaciju prokomentariše predsednik Regionalne lekarske komore Vojvodine profesor dr Branislav Perin. Međutim, umesto njega razgovor je prihvatio jedan od optuženih sekretar Relja Aleksić.


- Pošto nismo dobili nikakvu pisanu potvrdu o krivičnim prijavama, nećemo komentarisati novonastalu situaciju - ljubazno je odgovorio gospodin Aleksić.

Ponedeljak 18.04.2011. 13:54
Odvajanje od Srbije ide po nivoima,do posebne policije itd. Ni ovi u Vojvodini,ni zuti u Srbiji se ne razlikuju po nicemu,svi rade protiv interesa Srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online