Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 16.04.2011.
17:44 >> 21:28h
Beta A

DS: Nikolić nas ucenjuje

Vladajuća Demokratska stranka odbacila je danas štrajk glađu kao metod političke borbe pošto je lider opozicione SNS Tomislav Nikolić stupio u štrajk glađu i žeđu dok se ne raspišu vanredni izbori.

Demokrate ne žele da komentarišu Nikolićeve postupke
 

 "Ni u vreme diktature Slobodana Milosevića Demokratska stranka nije štrajkovala glađu, već se samo časno i hrabro borila da pobedi na izborima i po cenu krađa", navodi se u saopštenju DS-a.


DS postavlja pitanje "zašto se neko ko se predstavlja kao evropejac opredelio za metod ucenjivanja Srbije sopstvenim životom" i "zašto Srbija opet treba da bude talac nečije politike, zar je to ta budućnost koja se obecava građanima Srbije".
 

"Da li se obesmišljava demokratija kada je jasno kada se raspisuju izbori? Da li se obesmišljava i borba svih štrajkača glađu koji su to radili zbog egzistencijalnih problema, a koje Nikolić nema", navodi se u saopštenju.


"Demokratska stranka Nikoliću želi dobro zdravlje i podseća ga, kao nekog ko je isticao da je vernik, da nije hrišćanski pokušavati suicid", dodaje se u saopštenju.
 

DS ranije danas nije želela da komentariše stupanje u štrajk glađu i žeđu Nikolića dok ne iznudi raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Nikolić je na mitingu opozicije izpred Doma Narodne skupštine saopštio da je počeo štrajk glađu i žeđu koji će trajati dok predsednik Srbije i DS Boris Tadić ne raspiše izbore.

On je, zajedno sa čelnicima stranaka okupljenih u koaliciji oko SNS, nakon tročasovnog mitinga, seo na stiropor na bini ispred zgrade parlamenta.

 

SNS: Licemerje DS-a

 

Srpska napredna stranka ocenila je danas da je saopštenje DS povodom štrajka glađu lidera naprednjaka Tomislava Nikolića licemerno i da će nastaviti borbu za bolju Srbiju, ma koliko se to ne svidelo DS-u.

 

"Povodom licemernog saopštenja DS-a u kome se ističe da ni u vreme diktature Slobodana Miloševića DS nije štrajkovala glađu", SNS je u saopštenju navela da "nikada u svojoj istoriji Srbija nije bila toliko uništena i upropašćena, a njeni građani tako ponižavani i dovedeni na rub egzistencije, kao što je to slučaj sada kada je na
vlasti DS".

 

"Da je SNS postupala na način na koji je DS postupala, Skupština Srbije bi danas gorela, kao i državna televizija, a pripadnici režima bi bili prepuzsteni rulji na milost i
nemilost", navodi se u saopštenju.

 

Prema SNS-u, Srbija je danas talac pogrešne politike DS-a i njene rezultate "na svojoj koži ne osećaju pripadnici režima, već obični građani".

LDP: Nikolićeva neodgovornost

Predsednik Liberalno demokratske patije Čedomir Jovanović zatražio je od Tomislava Nikolića da prekine štrajk glađu jer smatra da je to vrhunska neodgovornost prema društvu.

Čedomir Jovanović

Jovanović je osudio Nikolićev postupak navodeći da on ne može sakriti nemoć i
političku neodgovornost.

"Problemi Srbije se ne rešavaju tako, a mi smo predložili rešenja kao što su razgovor u Skupštini, politički dijalog i spremnost da se društvu kaže istina. Nikolić takođe mora da bude sposoban da ponudi politički odgovor na probleme u kojima se zemlja nalazi", rekao je Jovanović.

On je dodao da Nikolić svojim gestom šalje poruku svima koji se osećaju nezadovoljno i ugroženo da je samouništenje put rešavanja problema u Srbiji.

Čanak: Pukotine u opozicionoj koalicije

 

Nenad Čanak

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je današnji miting opozicije u Beogradu pokazao prve pukotine u opozicionoj koaliciji.
"Činjenica da se Velimir Ilić nije pridružio štrajku žeđu pokazuje prve pukotine u opozicionoj koaliciji", naveo je Čanak u pisanoj izjavi za medije.
Dodao je da ne veruje u doslednost štrajka glađu i žeđu kad su u pitanju "frakcije radikala", poput Srpske napredne stranke.
"Oni su navikli da žrtvuju druge, ali ne i da se sami žrtvuju za svoje ubilačke ideje", kazao je lider LSV-a.

Dačić: Izbori mogu i u januaru

Ivica Dačić

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, povodom štrajka glađu Tomislava Nikolića, da su razgovori uvek bolji način za ostvarivanje političkih ciljeva nego štrajk glađu.


Dačić je novinarima u Kragujevcu rekao da pitanje da li će izbori biti u decembru ove godine ili u januaru 2012. "ne treba da izaziva veliku politički nestabilnost" i da misli da izbori u januaru ne bi bili suprotni interesima SNS-a.
 

"Mislim da su razgovori, dijalog i pregovori uvek bolji način za ostvarivanje političkih ciljeva, nego štrajk glađu", rekao je Dačić i izrazio zadovoljstvo što je miting u Beogradu s bezbednosnog aspekta protekao bez ijednog problema.

POVEZANE VESTI

Subota 16.04.2011. 17:50
Da li ste primetili da ćedica skoro uvek drži ruku kao da u njoj ima kašičicu u kojoj krčka svetu vodicu koja ga diže? Makar je na slikama vrlo često u tom položaju.
Subota 16.04.2011. 21:10
Čankoliz, Čedomor i Oceubica su pravi sagovornici na ovu temu. A što se Tomislava tiče on može uz špricere ( ni voda ni hrana ) u restoranu Skupštine da čeka odgovor od Jelene Trivan. U taj restoran ne bi ni imao pristupa da nije ukrao poslanički mandat SRS preko DS. Šteta para za one silne autobuse, ali ima se može se.
Nedelja 17.04.2011. 01:32
Jednom izdajnik,stalno izdajnik ИЗРОД Изрода мајко си родила Тешко је да признаш знам Боље да си одгодила Данас те неби био срам Ко би рекао гени прадједова И србска православна крв А он из најгорих редова Издајнички мали црв Не кукај касно је сада Издао је народ свој Хвала, признајеш родила си гада Нису сви срби прави народе мој Да си ти само један црве Али велики вас је број Ко ће све вас да потрве Да спасе народ свој
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online