Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 16.04.2011.
01:39
Beta A

Danas miting SNS-a u Beogradu

Srpska napredna stranka (SNS) održaće danas miting u Beogradu sa kojeg će, kako su najavilii njeni lideri, pozvati vlast da raspiše vanredne parlamentarne izbore. Početak mitinga zakazan je za podne ispred Skupštine Srbije, a, prema rečima funkcionera SNS-a, trajaće "duže nego što je planirano, jer mnogo ljudi hoće da govori". Uprava saobraćajne policije, koja još nije odlučila koje će ulice blokirati, preporučila je vozačima da zbog gužve izbegnu centar grada

Na platou ispred Doma narodne skupštine, pola sata pre zakazanog početka mitinga, okupilo više hiljada ljudi, a iz različitih pravaca ka centru organizovano
pristižu pristalice SNS koji nosi zastave Srbije i stranačka obeležja.Saobraćaj u ulicama koje vode ka platou je zaustavljen.

Tomislav Nikolić

Takođe primećen je veći broj autobusa koji pristalice SNS dovoze na miting sa registarskim tablicama gradova iz unutrašnjosti. Iz pravca Novog Beograda posleo 11 sati preko Brankovog mosta prešla je kolona od više hiljada pristalica SNS predvođena grupom bubnjara obučenih u majice na kojima piše SNS i "Napred do izbora". Okupljeni nose veliki broj transparenata sa kojim poručuju vlasti da treba da raspiše vanredne izbore i veliki natpis "Vreme je za promene".

Oni su takođe nosili zastave Srbije i slike Tomislava Nikolića a na transparentima je pisalo "Hoćemo naprednu Srbiju", "Dokle više?", "Buna protiv dahija" i ostalo.

Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić je, najavljujući miting, rekao da će parlamentarni izbori u Srbiji biti održani 18. decembra i da će to vlast sigurno odlučiti na dan mitinga.


On je rekao da ponudu koju će SNS izneti na mitingu vlast neće moći da odbije, ali nije precizirao o kakvoj ponudi je reč.

Nikolić je pre dva dana razgovarao sa predsednikom Srbije i Demokratske stranke Borisom Tadićem, ali dogovor o raspisivanju izbora nije postignut.

Zahtev SNS-a o kojem su razgovarali Nikolić i Tadić je da se vanredni izbori u Srbiji održe odmah posle dobijanja statusa kandidata Srbije za članstvo u Evropskoj uniji.

POVEZANE VESTI

Subota 16.04.2011. 04:01
Spremte se spremte.. stize Toma GROBAR da nas dokusuri...
Subota 16.04.2011. 06:41
Па ово је смешно, намећу нам опозицију!!!!
Subota 16.04.2011. 10:41
da izbori budu u cetvrtak umesto u petak , i zbog toga ce doci nekoliko desetina hiljada navijaca sns-a. ko nam potura ovakve sumadince , srbe iz srbije koji pristaju na sve jugoslovenske prevare? miting bez pravog cilja je siguran nacin da se srbima iz srbije ogade i mitinzi i stranke .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online