Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 14.04.2011.
05:16
Alo A

Cecina nagodba pada na sudu?

Nagodba između pevačice Svetlane - Cece Ražnatović (37) i tužilaštva mogla bi vrlo lako da padne u vodu zbog velikog pritiska javnosti, saznaju mediji u Višem sudu u Beogradu, koji treba da donese konačnu presudu o tom sporazumu.

Javnost nezadovoljna nagodbom Tužilaštva sa Svetlanom Ražnatović
 

Izvor lista "Alo" kaže da se sud našao u ozbiljnoj nevolji, s jedne strane zbog negativnih reakcija javnosti, a s druge zbog pritisaka najviših sudskih instanci da potvrdi sklopljenu nagodbu.

- Posle reakcija, kako običnih građana, tako i velikog dela naših kolega sudija i tužilaca da se radi o sramnoj nagodbi, sud se našao u velikoj dilemi. Nije isključeno da nagodba doživi krah i da proces krene iz početka. Viši sud u Beogradu još nije zakazao ročište na kojem treba da se pojave Ražnatovićeva sa advokatima i predstavnik Višeg tužilaštva - kaže dobro upućen izvor iz suda.

Argument onih koji spore ovakvu nagodbu jeste činjenica da se pevačica sa tužilaštvom nagodila za 1,5 miliona evra, a da je istragom, kako je navedeno u optužnici, utvrđeno da je oštetila državu za oko 2,3 miliona evra, na ime neplaćenih dažbina državi za transfer 11 fudbalera u inostrane klubove.
 

S druge strane, sagovornici lista iz Palate pravde prognoziraju da će sudsko veće Slađane Marković aminovati pakt između Cece i tužilaštva.

- Verovatno su se pre nagodbe konsultovali predstavnici tužilaštva i suda - smatra sagovornik lista "Alo".

Kako “Alo!” saznaje, ročište o Cecinoj nagodbi će uskoro biti zakazano. Prema informacijama iz Cecinog okruženja, pevačici je stalo da do Nove godine odsluži osmomesečnu kaznu kućnog pritvora, ali joj glavobolju zadaje milion i po evra, koje bi u slučaju prihvatanja nagodbe morala da uplati u državnu kasu.

Upućeni u finansijske prilike Ražnatovićeve ne isključuju mogućnost da pevačica uzme milion evra kredita od neke banke. Prema informacijama iz tužilaštva, pevačica je spremna i da svoju luksuznu kuću od 700 kvadrata u ulici Ljutice Bogdana 3 na Dedinju stavi kao zalog za dobijanje kredita.

- Cecina vila na Dedinju vredi oko dva miliona evra, pa može bez problema da je stavi kao zalog u slučaju da ne vrati kredit. Ta kuća je ranije vredela i tri miliona evra, ali je zbog krize njena vrednost opala. Međutim, Ražnatovićeva teško u ovom trenutku može da je proda jer bi novi kupac morao da na nju plati enormni porez na imovinu od čak 50.000 evra. Zato oni koji imaju novac radije kupuju kuće u inostranstvu - kažu u jednoj agenciji za nekretnine.

I kuću na Kipru, Ceca je prema nedavnim izjavama njene majke Mirjane kupila na kredit.
 

- Kuću na Kipru moja ćerka je kupila na kredit, a treba da je otplaćuje još 10 godina - tvrdi Cecina majka.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.04.2011. 07:55
Ja ovu drzavu i reformisano sudstvo vise ne razumem uopste ? Ako je utajila 2,3 miliona to mora da plati , plus kaznu novcanu ( srazmerno zaradi ) , plus minimum 3 godine zatvora i oduzimaju se nekretnine , da bi svi ostali koji kradu od naroda videli da drzava to misli ozbiljno da se bori protiv kriminala ! Da ne pisemo o tome da je Arkanovu kucu trebalo odavno oduzeti i pretvoriti u neku korsinu nameru za gradjane Beograda. Price da ce ona uzeti kredit su za malu decu , ona uzima po koncertu u inostranstvu 50.000 € , ko ume da izracuna zna koliko je to novca za godinu dana .
Četvrtak 14.04.2011. 08:22
Zeznuo stvar onaj političar što joj ponudio zašitu. Sada moraju da joj oduzmu nezakonito stečenu dobit u razlici koju je strpala u svoj džep, onda da joj oduzmu ova 2,3 miliona dažbina koje nije platila za ono što su dobili klubovi, i naravno i kaznu za to. Sada je pitanje ako kriminalno delo vredi više nego kuća zašo joj ne oduzmu kuću kao Šariću i ostalima. Jedini izlaz je da Ceca bude zaštićeni svedok kao recimo Čume i Bagzi, a izvršilac gnusnog dela njena sestra koja nema pare i kuću i gotovo. Može toliko da joj učini, pa sestra joj je.
Četvrtak 14.04.2011. 12:48
hocu ja da se nagodim da dignem negde 100-200 hiljada,ne treba mi vise, pola vracam i pristajem na godinu dana kucnog pritvora,ali ne znam kome da se obratim
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online