Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 10.04.2011.
14:08
Alo A

Parlamentarci na plaćenom odmoru u Panami

Srpska delegacija koja bi trebalo da putuje na zasedanje Interparlamentarne unije (IPU) u južnoameričku državu Panamu, o trošku građana naravno, počela je da se osipa pošto su mediji objavili da će taj izlet koštati više od 20.000 evra. Poslanik Demokratske stranke Jelena Trivan odjednom je odlučila da bi zbog štednje trebalo da otkaže putovanje, dok se njena partijska koleginica Nada Kolundžija iznenada dosetila da ima obaveze prema radnoj grupi za ukidanje blanko ostavki, na čijem je čelu.

Odustale od troška državnih para: Nada Kolundžija i Jelena Trivan

Delegacija Srbije koja putuje u Panamu tako će imati samo tri člana, koliko je i bilo planirano pre pobune radikala. Podsetimo, predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović poziv za egzotično putovanje najpre je uputila samo damama iz DS-a. To je razbesnelo radikale, pa je organizatorka poslaničke ekskurzije zarad mira u kući delegaciji pridodala njihovog člana Nemanju Šarovića, kao i poslanika DSS -a Željka Tomića.


Na pitanje zašto je odlučila da je štednja važna tek posle prozivke da će građane Srbije ekskurzija prekobrojne delegacije koštati više od 20.000 evra, Trivan kaže:
"Kad me je predsednica (Slavica Đukić-Dejanović) pozvala, nisam znala koji broj naših predstavnika će biti u Panami. Ona je smatrala da bi trebalo da putujem jer nigde ne idem zbog malog deteta, a i zato što je najavljeno da ću biti kandidovana za novog člana Komiteta za ljudska prava. U međuvremenu se ispostavilo da se prijavilo još ljudi i da će srpska delegacija imati dovoljan broj predstavnika, pa sam, imajući u vidu potrebu da se svaki dinar uštedi, otkazala svoje učešće", kaže potpredsednica DS-a.


Razloge iznenadnog odustajanja od puta Nade Kolundžije prenela je predsednica skupštine Slavica Đukić-Dejanović.


"Uskoro će biti javna rasprava o ukidanju blanko ostavki, a pošto je Kolundžija na čelu te radne grupe, odlučila je da ne ide u Panamu. Za Trivan prvi put čujem od vas, ali ako je tako, imaćemo tročlanu delegaciju, što je minimum koji može da se prijavi kako bi se prisustvovalo glasanju", rekla je prva dama parlamenta. Ona tvrdi da delegaciju nije proširila pod pritiskom, te da su radikali najpre odbili put u Panamu.

"U startu su odustali poslanici Vesna Pešić i jedan iz SRS-a, kog nažalost u ovom trenutku ne mogu da se setim. Ostali su pozvani jer bez četiri - pet članova ne možemo da odgovorimo zahtevima organizatora, s obzirom na to da pored glasanja ima mnogo predavanja i panel diskusija koje se održavaju u različitim salama", objašnjava ona.


Ovakva tvrdnja predsednice skupštine nasmejala je Nemanju Šarovića, koji je osuo paljbu po svojim saputnicima.

"Ma niko nas nije zvao, a kako čujem, oni taj put planiraju još od decembra! Tek kad je sve isplivalo na površinu, pozvali su i mene. Ja tamo idem jer sam se, za razliku od njih koji idu turistički, prijavio da učestvujem u javnoj debati", poručio je Šarović. Zasedanje IPU traje od 15. do 20. aprila, a predsednica Skupštine će u Panamu stići 16. aprila, dok će ostali članovi delegacije doputovati dva dana ranije.

Račun ipak 20.000 evra!


I posle odustajanja dva člana od puta u daleku Panamu, računica da će petodnevni poslanički izlet građane Srbije koštati čak više od dva miliona dinara i dalje stoji! Naime, predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović u daleku centralnoameričku državu vodi i dvočlanu pratnju, čije će putovanje takođe biti plaćeno državnim parama. "Moje obezbeđenje dok sam na putu je po zakonu obaveza zemlje u kojoj boravim, tako da to nije nešto što će skupština platiti. Sa sobom vodim dve osobe, što je takođe regulisano zakonom", kaže Đukić-Dejanović.

Nedelja 10.04.2011. 15:58
Ko vam je pisao ovaj txt?Panama u Južnoj africi?A tek naslov je šou? dajte molim Vas,nema smisla.Pomisliće neko da istina idu u afriku,pa će da ih napadne da su potrošili mnogo love za to,jer je afrika jeftina.
Četvrtak 09.06.2011. 09:18
trebali su u libiju da ih frknu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online