Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 07.04.2011.
15:46
Vestionline A

Vesna Pešić napustila LDP

Poslanica Skupštine Srbije Vesna Pešić napustila je danas poslanički klub Liberalno demokratske partije i nastaviće da radi kao samostalni poslanik, zbog saopštenja LDP-a o razlikama u njenim i stavovima stranke i navoda da je nanela štetu stranci.

Vesna Pešić je u pismu predsednici parlamenta Slavici Đukić-Dejanović istakla da je apsolutno isključen njen prelazak u neki drugi poslanički klub ili stranku. Pešić je odlučila da napusti poslanički klub LDP-a zbog saopštenja Političkog saveta te stranke od 5. aprila u kome je ukazano da se njena i stranačka gledišta u ključnim pitanjima razlikuju.

Nastavlja da radi kao samostalni poslanik: Vesna Pešić
 

"Tačno je da sam glasala protiv zakona o informisanju a stranka ga je podržala. Bilo je još takvih prilika, kao što je nekritična podrška reformi pravosuđa i druge političke i strateške ocene s kojima se nisam slagala. Zamerila sam se i time što sam uopšte imala nekakva gledišta o bilo čemu", stoji u pismu Vesne Pešić.

Ona je istakla da je na izlazak iz poslaničkog kluba najviše navela konstatacija Političkog saveta da je nanela štetu stranci, a ne i predsednik stranke koji je dao spornu izjavu u skupštini, a koga je upozorila na vreme da se bez izvinjenja ne može otkloniti šteta koju je naneo stranci i sebi lično.

"Smatram da naš politički i javni život ne može postati demokratski i slobodan, ako i predsednici stranaka baš nikada ne mogu da pogreše. A takav stav je zauzeo novi Politički savet LDP-a, ali i funkcioneri te stranke. Da stvar bude još neprijatnija za mene, predsednik stranke je taj organ - Politički savet - nazvao fiktivnim", navela je Vesna Pešić i podsetila da poslanici LDP-a nemaju blanko ostavke.

Vesna Pešić podnela je krajem marta ostavku na mesto predsednice Političkog saveta LDP-a, posle izjave lidera te stranke Čedomira Jovanovića da ministar Vuk Jeremić "umesto što odlazi kanibalima u Africi, treba da reaguje na stradanja civila u Libiji".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.04.2011. 15:50
pa oni su sad desetkovani, otisla im trecina stranke
Četvrtak 07.04.2011. 17:07
Ispade onaj Maraš pametniji od Pešićke, taj je otišao odavno. Sada još Ostojić da dođe sebi i osta Čedomor u skupštini sam na klupi pored Rize Haljimija. Ubiće ga Žarko Korać šta im uradi od koalicije. Ko ih je samo skupio, kao da ih je poplava izbacila.
Četvrtak 07.04.2011. 19:47
Стижу избори. Пацови напуштају бушне бродове.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online