Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 06.04.2011.
18:55
Vestionline A

"Nećemo učestvovati na mitingu"

Šef poslaničke grupe DSS, Miloš Aligrudić, izjavio je danas da DSS neće učestvovati na mitingu Srpske napredne stranke 16. aprila u Beogradu. On je novinarima u parlamentu rekao da zalaganje za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora nije dovoljan razlog za učešće DSS na mitingu SNS-a.

Miloš Aligrudić: Moguća saradnja sa SNS, ali ne učestvujemo na mitingu
 

Aligrudić kazao da DSS "nije imala običaj da učestvuje na mitinzima bez prethodne provere o zajedničkom nastupu i sadržinske definicije onog što se poručuje".

Aligrudić je, upitan za mogućnost predizbornih koalicija, rekao da je DSS usmerena na moguće oblike saradnje sa opozicijom koja može da dovede do raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora odnosno do poraza vladajuće koalicje.

"Naravno da je cilj da se razgovara i sa drugim opozicionim strankama, jer je to jako značajno zbog momenta kada izbori dođu. Tako da je još uvek rano za priču o predizbornim koalicijama", rekao je Aligrudić.

DSS traži da se dostavi predlog izmena zakona

 

Miloš Aligrudić zatražio je danas da se toj poslaničkoj grupi dostavi predlog izmena izbornog zakona koji je upućen Venecijanskoj komisiji, kao i mišljenje tog tela Saveta Evrope na predložena rešenja.

 

U pismu predsednici parlamenta Slavici Đukić - Dejanović, Aligrudić je naveo da je poslanička grupa DS S-a iz medija saznala da je "nekakav predlog za promenu izbornog zakona" radna grupa zadužena da pripremu izmene tog zakona prosledila Venecijanskoj komisiji i da je Venecijanska komisija dostavila Skupštini
mišljenje.

 

"Član radne grupe (iz DS S) Miroslav Petković nije dobio nikakav predlog radne grupe, ni o kakvom predlogu nije imao priliku da se izjasni niti priliku da glasa za prosleđivanje bilo kakvog predloga Venecijanskoj komisiji", naveo je Aligrudić.

 

Šef poslaničke grupe DS S-a je naveo da se Radna grupa za izmenu izbornog zakona sastala samo jednom kada je konstituisana 23. februara 2011. godine.

 

"Na tom sastanku je bilo reči samo o tome šta će biti predmet rada radne grupe i nikakvi zaključci nisu doneti, niti se o bilo čemu radna grupa izjašnjavala. Nakon toga, sve do danas, sastanaka radne grupe nije bilo ili barem naš predstavnik u radnoj grupi Miroslav Petković o tome nije bio obaveštavan", naveo je Aligrudić.

On je zatražio da ga predsednica parlamenta obavesti da li je posle toga održan još neki sastanak tog tela.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.04.2011. 19:03
ipak im je toma lopata djabe odneo stiropor.
Sreda 06.04.2011. 19:12
Oca sam ti mnogo voleo a tebe i tvog sefa i vase nove predizborne saveznike prezirem..Doktor sa srednjoskolcem grobarom-kumoizdajnikom se udruzuje..dobitna kombinacija al malo prekosutra..gadite mi se svi skupa..zidajte zatvore..trebace vam
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online