Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 30.03.2011.
17:32
Srna, Beta A

Pacoli podneo ostavku

Kosovski predsednik Bedžet Pacoli podneo je ostavku pošto je Ustavni sud odlučio da njegov izbor u parlamentu pre mesec dana nije bio ustavan. Pacoli je poručio da će se ponovo kandidovati za funkciju.

Dao ostavku i najavljuje novu kandidaturu: Bedžet Pacoli
 

"Predsednik Republike Kosovo Bedžet Pacoli spreman je da ispoštuje odluku Ustavnog suda", rekao je novinarima Pacolijev glavni pomoćnik Ibrahim Gaši.


On je dodao da će "Pacoli biti kandidat koalicionih partnera na novom izboru za novog predsednika, zato što nije prekršio ustav".


Pacolijeva ostavka mogla bi da utiče na raspisivanje prevremenih izbora na Kosovu ako političke stranke ne reše ovaj spor.

Predsednik - ceremonijal majstor

Predsednička funkcija na Kosovu svodi se uglavnom na ceremonijalne poslove. Pacoli je pre mesec dan izabran u parlamentu u skladu sa dogovorom o podeli vlasti sa premijerom Hašimom Tačijem.

Tači će poštovati odluku Ustavnog suda

Hašim Tači

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da će njegov kabinet poštovati odluku Ustavnog suda i da će postupati prema njoj, kao i da neće dozvoliti da Kosovo upadne u institucionalnu krizu.


"Početkom naredne nedelje biće pronađeno rešenje u skladu sa Ustavom", rekao je Tači posle sednice kosovske Vlade.


On je pozvao opoziciju na saradnju, jer koaliciona Vlada, kako je rekao, normalno radi uprkos odluci Ustavnog suda.


"Pozivam sve koalicione partnere i opoziciju da nastavimo zajednički rad i da usvojimo budžet za ovu godinu i ispunimo predizborna obećanja data građanima", dodao je Tači, ali nije odgovorio na pitanje da li je obavio konsultacije sa Bedžetom Pacolijem.


Krasnići: Nisam kriv za neustavan izbor predsednika

Jakup Krasnići

Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići izjavio je da se ne oseća krivim zbog načina na koji je vodio sednicu kada je izabran novi predsednik Kosova, a što je Ustavni sud proglasio neustavnim.


Krasnići je po povratku iz Mađarske gde je predvodio delegaciju Skupštine Kosova rekao da je sednicu Skupštine 22. februara kada je izabran Bedžet Pacoli vodio onako kako je to pripremila admnistracija Skupštine.

Predsednik kosovskog parlamenta je dodao da će poštovati odluku Ustavnog suda, a da će o daljim koracima odlučiti nakon što prouči odluku suda.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.03.2011. 18:34
Nesto se gadno sprema siptarima?Kako su radili tako ce i proci! KOSOVO SRCE SRBIJE!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online