Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 22.03.2011.
13:54
Vestionline A

Stefanović na Kosmetu uz dozvolu Prištine

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović boravio je u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde je sa predstavnicima srpskih struktura vlasti razgovarao o rešavanju problema severnog Kosmeta, o čemu će delegacije Prištine i Beograda razgovarati u Briselu.

Borislav Stefanović savetovao građane da sačuvaju sebe i svoju imovinu na Kosmetu

Potpredsednik vlade u Prištini Hajredin Kuči izjavio je da su kosmetske institucije odobrile da Stefanović u ponedeljak poseti Kosovo i Metohiju, navodi prištinski list "Epoka e Re".

Šef srpskog pregovaračkog tima Borko Stefanović izjavio je da se pitanje severa Kosmeta mora rešavati na način da budu očuvani mir i stabilnost. On je za TV "Most" iz Zvečana rekao da srpski pregovarački tim nije otišao u Brisel da bi utro put ka nezavisnosti ili nekome dao nezavisnost, već da rešava konkretne probleme.

"Jedno od pitanja je i pitanje severa Kosova i ono mora biti rešavano na način da se sačuvaju mir i stabilnost”, rekao je Stefanović, poručivši građanima Kosova i Metohije da budu prisebni, da ne nasedaju na provokacije i manipulacije i sačuvaju sebe i svoju imovinu na ovim prostorima.


"Taj ostanak građana koji su posle svih teškoća i progona uspeli da opstanu jeste garancija da je Republike Srbija na ovom prostoru, da postoji na Kosovu i Metohiji i da je Kosovo i Metohija deo države Srbije", rekao je Stefanović.


On je najavio da će nastavak dijaloga sa Prištinom biti krajem ovog meseca dodajući da će Srbi sa Kosova imati svoj glas, mišljenje i stav koji će za sada biti predstavljen od strane našeg pregovaračkog tima, "što ne isključuje mogućnost da jednog dana budu i fizički prisutni sa nama u Briselu".


"Sve što se tokom razgovora Beograda i Prištine dogovorimo nastojaćemo da se odmah implementira odlukama odgovarajućih organa sa obe strane", rekao je šef srpskog pregovaračkog tima.


"Čude me glasovi iz Prištine koji kažu da će oni da urade sve samo da ne menjaju svoje zakone i propise, jer nisam siguran da će tako nešto biti moguće", rekao je on i dodao "da je dobra strana razgovora to što je EU partner, medijator i učesnik u procesu, odnosno garant da će ono što se dogovori, na terenu biti implementirano".


Stefanović je rekao da je odnos EU korektan i dodao da je stekao utisak da su oni zadovoljni načinom na koji je ovaj proces počeo.  "Nove teme će otvoriti nove nesuglasice između dva pregovaračka tima, ali ni to neće biti prepreka da dođemo do adekvatnog rešenja", rekao je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.03.2011. 13:58
....bash su dobri shiptari shto su mu dozvolili da poseti deo nashe zemlje....svaka chast...pokazuju dobrotu na sve strane....zasluzuju da im izgradimo jednu "fukushimu"....
Utorak 22.03.2011. 16:36
Kako pazi sta ce da kaze da ga puste i sledeci put, ali ne zna da ga sledeci put nece pustiti Srbi kada se vrati iz Brisela. Cim je Taci rekao da razgovori "idu glatko" nesto ce tu biti za Srbe cupavo..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online