Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 20.03.2011.
21:41
J. L. Petković - Vesti A

Trajković: Euleks na testu

Krajnje je vreme da Euleks počne efikasno da izvršava ulogu zbog koje je na Kosmetu. Ovo su trenuci za KiM prekretnica, hoće li oni na vlasti uspeti da se obračunaju sa mafijom ili će mafija preuzeti državu, rekao je Momčilo Trajković, lider kosovskih Srba gostujući u emijsi “Slobodno srpski” koja se svake nedelje emituje na mreži srpskih TV stanica na KiM ( TV Mir, TV Most, TV Puls i TV Herc).

Momčilo Trajković
 

On dodaje da su nedavna hapšenja Albanaca osumnjičenih za ratne zločine, povezana sa pritiskom u javnosti koji je stvoren nakon izveštaja specijalnog izaslanika SE Dika Martija.


- Sada kada je jedan Dik Marti na tako visokom nivou bio hrabar da saopšti šta se dešavalo, onda je neminovno da međunarodne institucije, pre svega Euleks moraju da preuzmu i isprave sve ono što UNMIK nije uradio. Jer, pre svega za sve ono što nije otkriveno je odgovoran UNMIK jer on predstavljao vlast ovde desetak godina. Sada je Euleks na delu i ne verujem da će on moći da izbalansira čitavu situaciju, kaže Trajković.

Govoreći o odnosima unutar srpske zajednice i učešu u političkom životu Kosova, Trajković smatra da je Beograd odgovoran jer ignoriše problem.

- Ovde imate dva centra moći koja proizvode politiku. Jedan centar je Beograd koji proizvodi ove naše kvazi političare. Govorim o ovim srpskim institucijama. Sa druge strane imate centar moći Prištinu i međunarodnu zajednicu koje proizvode ovu drugu stranu. To su dve kvazi strane, dve kvazi grupe političara koje niti znaju, niti umeju, niti na žalost imaju dobre namere, objašnjava Trajković.
 

Političari manipulišu


Momčilo Trajković smatra da je ključ opstanka Srba na Kosmetu u Beogradu.
- Tamo se vidi šta je politika Srbije. Ako u Ustavu piše da je Kosovo deo Srbije onda Srbija treba da se ponaša prema Kosovu i Metohiji kao i pre svim svojim delovima. Ona to neće. Mi smo je uslovno rečeno prozivali i ponudili projekat, ako je Kosovo Srbija ajmo da Kosovo bude Srbija, međutim niko u to neće da uđe. Zbog tog simuliranja oni majstorski ostavljaju prostor da se manipuliše nad ovim ljudima. Najveći politički manipulanti jesu naši predstavnici u Beogradu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.03.2011. 22:42
Euleks na testu?Koji Crni Euleks Trajkovicu pa valjda si svestan situacije,Euleks radi sa takozvanom policijom Kosmeta koja prati svakog Euleks Policajca i zna svaki njihov korak i AKCIJU.Policajci Euleksa su prodani i nesposobni da bilo sta samostalno rade.UMNIK-KFOR-EULEKS rade za SIPTARSKE interese.
Nedelja 20.03.2011. 23:02
Sacekaj Trajkovicu da 23 ode Putin koji ce doci na par sati. Onda Tadic ide za Brisel, a svi dobro znaju sta se desava kada Tadic nije tu da brani Kosmet.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online