Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 20.03.2011.
09:15
Alo A

''Ne bih se operisao u inostranstvu''

Novi ministar zdravlja Zoran Stanković kazao je da u narednom periodu neće biti značajnijih kadrovskih promena, kao i da ga ne intetesuju politički interesti, saznaju beogradski mediji.

- Na prvom kolegijumu sa državnim sekretarima i pomoćnicima, moja prva rečenica je bila: ''Ako nešto dobro uradimo, uradili smo zajedno, ako nešto ne valja, ja sam kriv“. Rekao sam da zasad neće biti značajnih kadrovskih promena, već da ću nakon uvida u njihov rad i rezultate donositi odluke. Naglasio sam da me ne interesuju bilo čiji politički interesi, već samo politika zdravlja i da svi zajedno treba da radimo za dobrobit svih građana - kazao je Stanković u intervjuu za ''Alo''.

Moramo više da uložimo u zdravstvo: Zoran Stanković
 

On je objasnio da ga je za kandidata za mesto ministra predložio Mlađan Dinkić.
 

''Pozvao me je i rekao da bi trebalo da pomognem oko rada ministarstva, da je Tomica Milosavljević dobro radio svoj posao i da mu zbog preostale dužine trajanja mandata vlade, a imajući u vidu da sam bio i ministar i načelnik VMA, sada treba čovek koji je vodio veliki zdravstveni sistem, a istovremeno poznaje i državnu administraciju i funkcionisanje državne službe. I tako sam prihvatio poziv - istakao je Stanković.

Novi ministar zdravlja kazao je da o svom prethodniku Milosavljeviću ima lepo mišljenje, ali je dodao da se ne bi kao on lečio u inostranstvu.


- Dugo se znamo, smatram ga jednim od najboljih gastroenterologa. Čak smo zajedno 1980. bili u vojsci u Beogradu. Upoznao me je sa funkcionisanjem ministarstva, dao više vrlo korisnih saveta, dokumentaciju, a ovih dana ponovo će da dođe u ministarstvo.... To je njegova lična odluka, koju je sam obelodanio i zbog toga je bio žestoko kritikovan. Što se mene tiče, ne bih išao u inostranstvo, već bih se lečio kao i ostali građani naše zemlje.

Stanković je istakao da država mora više da sredstva da uloži u zdravlje


- Srbija godišnje izdvaja na zdravstveno zbrinjavanje manje od 300 evra po stanovniku. U Hrvatskoj je to 760, Sloveniji čak 1.500 evra, Nemačkoj 4.000, a u SAD 7.700 dolara, a većina traži pružanje zdravstvenih usluga kao u navedenim zemljama. Naš cilj je da se, i sa ovako malo para, što bolje i brže zdravstveno zbrinu naši bolesnici, zatim, da se u razumnom vremenu otklone urgentni, a registrovani problemi, koji se pre svega odnose na nedostatak lekova, da se pokuša sa poboljšanjem materijalnog statusa zaposlenih, da se ispune zacrtani planovi rada u ovoj godini, da se permanentno sprovode aktivnosti na suzbijanju korupcije, koja je po oceni naših građana, ali i Evropske unije, najveća u zdravstvu. Već sledeće nedelje, razgovaraću sa rodbinom pacijenata, koji optužuju medicinsko osoblje za neadekvatno lečenje i smrt njihovih najbližih. Materijalni status zdravstvenih radnika mora da se rešava sa mogućnostima države, ali treba otvoreno reći da jedan dobar deo ljudi koji radi u zdravstvu živi na granici ili ispod egzistencijalnog minimuma. Zato planiram da se ovih dana sretnem i sa predstavnicima sindikata i zajedno s njima napravim detaljnu analizu postojećeg stanja i pokušam da pronađem moguća rešenja - objasnio je on.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online