Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 11.03.2011.
01:41
Vestionline A

Stefanović: Blizu smo rešenja

Šef beogradskog tima za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da je moguć dogovor i da su dve strane blizu rešenja za većinu pitanja o kojima je razgovarano u Briselu.

Borislav Stefanović

Po povratku sa dvodnevnih razgovora beogradske i prištinske delegacije u glavnom gradu Belgije, Stefanović je u intervjuu "Politici" rekao da upotreba termina koji se odnose na status a stižu iz Prištine ne izazivaju reakciju našeg tima, niti mogu da ga ometu.


"Moguć je dogovor i mislim da smo blizu rešenja za većinu pitanja o kojima smo razgovarali. Ponekad se čini da je neophodan još mali napor.

Verujemo u uspeh ovog dijaloga i predstavili smo nekoliko jasnih, kreativnih rešenja za svaku temu. To ćemo nastaviti da činimo izbegavajući upuštanje u šumove koji ponekad dolaze u razgovorima", naglasio je on.


"Atmosfera je radna i konstruktivna. Naročito ako imate u vidu da često upotrebljavanje terminologije i nekih definicija koje se tiču pogleda na status iz Prištine ne izazivaju našu reakciju, niti mogu da nas ometu u racionalnom pogledu na probleme. Mi smo jedino, odmah na početku, rekli drugoj strani koja je naša pozicija o statusu KiM i mislim da je to bilo dovoljno i jasno", naglasio je Stefanović.


On je istakao da su "razlike u pogledu statusa Kosova i Metohije jasne i evidentne, ali to ne treba da bude prepreka za uspešan dijalog i rešenja koja se nude".


"Mi smo to odlično razumeli i bili smo izuzetno dobro pripremljeni. Očekujemo da i Priština nastavi sa kreativnim i fleksibilnim pristupom, iako postoje jasna nastojanja da se ograniči njihov prostor. Nadam se da do toga neće doći", istakao je Stefanović.

"Oko nekih tema smo se veoma približili realizaciji predloga koji će omogućiti normalan život ljudi na Kosovu i Metohiji”, rekao je on.

Među postignuća tek otpočetih razgovora Stefanović ubraja i to "što smo posle dugo godina imali priliku da otvoreno razgovaramo i iznesemo konkretne predloge za rešavanje niza nerešenih pitanja bez napuštanja našeg nacionalnog interesa i državne pozicije”.

Petak 11.03.2011. 02:30
Послушни издајник, који ће за ово бити награђен скоком за једну степеницу према горе.
Petak 11.03.2011. 06:28
Bice on nagrađen vesanjem!! Glupi amerikanci i njihove domace izdajice! Zaboli mene sta on i njegova izdajnicka vlada priznavaju i koje pare oni posuđuju oni odavno ne predstavljaju narod pa tako da njihova priznanja su nerelevantna jer nije bilo referenduma i oni kao prava diktatura na silu preko volje naroda sluze interesima amerike a i sve pare sto su posudili i ulozili amerikanci nek zaborave dobice.... Kad bude prava vlada recimo da je to zbog ratne odstete!
Petak 11.03.2011. 08:19
Prvo se pogleda sastav ekipe gde su muslimani poslali ŽENU da vodi ekipu i smeju se jer se zna na kojoj je lestvici žena kod muslimana. Druga stvar je da su oko razgovora stavili ogradu kao "električnog čobana sa niskim naponom" - rezoluciju PE od 19 januara sa tačkom 5 da razgovora o statusu nema. Ostaje samo tačka 7 - da se srpski paraleleni organi RASFORMIRAJU. Tako je izuzetan napredak napravljen po pitanjima od prvog dana - Kosovski katastar, Kosovska carina i Kosovska spoljna trgovina u CEFTA. Ovakve razgovore bi moglo i dete iz osnovne škole da vodi sa tetka vaspitačicom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online