Nedelja 23. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 05.03.2011.
13:06
Đ. Barović - Vesti A

Generala živog sahranjuju!

Mada je od presude trojici islamskih ekstremista koji su pokušali da ga ubiju u zatvoru Vejkvilf u Londonu prošlo tek desetak dana, život nekadašnjeg oficira Vojske RS, generala Radislava Krstića i dalje je ozbiljno ugrožen, zbog čega će najverovatnije započeti štrajk glađu!

Prete mu smrću u britanskom zatvoru: Radislav Krstić
 



Mladen Kesar, njegov pravni zastupnik, kaže da se general razmišlja o ovako radikalnoj meri jer se pretnje smrću muslimanskih zatvorenika ne stišavaju, a zatvorska uprava ne čini ništa da mu olakša kako bezbednost tako i narušeno zdravstveno stanje.

Pisao Srbiji i Hagu: Advokat Mladen Kesar

- General je u tolikom strahu od ponovnog napada da od čuvara traži da ga zaključavaju i preko dana, ali i da prestanu da ga svake noći maltretiraju tako što mu pale i gase svetlo u ćeliji - kaže Kesar koji je Radislava Krstića posetio 1. marta u zatvoru Vudhol u Milton Kejnsu. On kaže da se general žali da mu je tretman u zatvoru drastično pogoršan.


- Stalne provokacije muslimanskih ekstremista nisu prestale, a pri tom je i teško bolestan. I pored toga što ima upaljenu prostatu, kamenac u oba bubrega, bol u grudima, stalnu glavobolju i iscrpljenost, zatvorska uprava ne čini ništa da mu olakša ove tegobe. Svaki odlazak do bolnice za njega je veće mučenje od bolova koje ima, jer mu ne dozvoljavaju da u kolima skine protezu, tako da on uglavnom odbija prevoz jer podnosi stravične bolove - kaže Kesar i dodaje da ništa nije bolje ni kada je reč o tretmanu zatvorskih čuvara.


- Mada je težak invalid, čovek bez jedne noge, on i dalje mora da silazi i vraća se stepenicama po hranu, pa otuda najčešće propušta obroke. Istovremeno, čuvari ga svake noći bude paleći i gaseći svetlo na svaki sat, a nekada i češće. Istovremeno, kada se i osmeli da izađe iz ćelije od stražara traži da njegova vrata drže stalno pod ključem. Zbog svega toga zapretio je da će stupiti u štrajk glađu jer ovako ga živog sahranjuju - objašnjava ovaj britanski advokat srpskog porekla.


Kesar kaže i da se zbog ozbiljnosti problema, sa svim pritužbama, odmah obratio upravniku zatvora, a kopije tog dopisa je poslao i Ministarstvu pravosuđa Velike Britanije, Ljiljani Zarubici, konzulu Republike Srbije, Piteru Robinsonu, predsedniku Haškog tribunala i Dušanu Ignjatoviću, direktoru Kancelarije za saradnju sa Haškim tribunalom.
 

Čuvari grubi i nepristojni

 

Krstićev advokat kaže i da je neshvatljivo to što osoblje zatvora nema nikakvog razumevanja za njegovo loše poznavanje engleskog jezika.


- Često su grubi i nepristojni prema njemu, a više puta su mu davali da potpiše dokumente bez prevodioca. Krstić kaže da je neke potpisao naslućujući šta potpisuje, ali da za nekoliko i danas ne zna šta je potpisao - kaže Kesar. 

 

POVEZANE VESTI

Subota 05.03.2011. 14:45
Gde si Jeremicu?Gde si Tadicu? Da li ste slepi i gluvi? Goveda prodana za sitno!Djubrad srpska! Svi koji dozvoljavaju da neki Srbin ovako pati! Tadic treba daa se izvini prvo srpskom narodu ! Beloglavi kreten!
Subota 05.03.2011. 13:10
sigurno je zasluzio ovo sto mu cine !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online