Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 04.03.2011.
18:19
Vestionline A

Kako je most preko Ade poskupeo za 312 miliona evra?

Predsednik Gradskog odbora Nove Srbije (NS) Beograda Borislav Borović izjavio je da je nejasno kako je cena mosta preko Ade Ciganlije, od trenutka potpisivanja ugovora za izgradnju, sa 118 miliona evra, porasla na 430 miliona. "Tvrdimo da su sve radnje kada je u pitanju izgradnja mosta neregularne. Nejasno je kako je cena za dve godine porasla za više od 300 miliona evra", rekao je Borović.

Slovenačka kompanija SCT, koja je sa još dve kompanije iz Austrije i Nemačke činila konzorcijum, bankrotirala je, ukazao je Borović na konferenciji za novinare.


On je dodao da je NS, i pre dve godine kada je potpisan ugovor, upozoravala na neozbiljne poslove slovenačke kompanije.

Radovi u toku, cena se menja: Most preko Ade Ciganlije u Beogradu


"Pre dva dana Grad Beograd je odlučio da raskine ugovor sa slovenačkom firmom, ali samo za deo izgradnje severne petlje", objasnio je Borović.


Prema njegovim rečima, ako se ispituje poslovanje Kolubare, onda bi trebalo to učiniti i po pitanju izgradnje mosta preko Ade Ciganlije.


"Tražimo odgovornost onih koji su bili u tenderskoj komisiji", poručio je Borović. On je ponovio da NS traži da se odloži prodaja Telekoma, navodeći da ova kompanija godišnje prihoduje pola miliona evra.


"Prodajom ove kompanije po ceni od 890 miliona evra biće popunjen budžetski deficit, a zatim će uslediti i otpuštanje radnika i dupliranje cena usluga", zaključio je Borović.

Petak 04.03.2011. 19:08
Novi Zezeljev most u Novom Sadu ce poceti da se gradi po ugovorenoj ceni od 60 miliona evra. Dva koloseka u sredini za voz, po dve kolovozne i zaustavna traka plus pesacka staza sa svake strane. I to preko DUNAVA, a ne preko Save. Dakle Beogradski most kosta kao 7 mostova u Novom Sadu. Da nije mozda malo mnogo za druga Djidu, ima li pilota u avionu ?
Petak 04.03.2011. 18:34
QUQU MAJKO MILA Srbi spasite zivu glavu od SCT -ja i Pavla Zidarja to je najvecji lopov i rijesite se ga i odustanite od tog posla ta firma SCT jos samo vestacki stoji uglavnom je propala i polako dio po dio ide u stecaj nema nista vise od toga . U Sloveniji smo preplatili autoputeve SCT-ju a Zidar i ostala gamad pljackala drzava i građane 200 na sat . Zidar vec bio osuđen u Njemackoj i platio miljonsku kaznu da ne ide u zatvor . Nema teoretickih sansi da se zavrsi ovaj most posto su mu racuni blokirani i ne moze nafte nigde da toci . Sad je velika AGONIJA i TRAGEDIJA oko tog SCTja nekad najveceg građevinca u Slo . QUQU uzas
Petak 04.03.2011. 20:06
neki ljudi se enormno obogatise za kratko vreme provedeno u srbiji. niko ih ne pita za poreklo ogromnog bogatstva ,a srbi iz srbije nikad siromasniji. srbija se mora odvojiti od jugoslavije i jugoslovenskog koncepta propasti srbije,neko mora poceti da stiti interese srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online