Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 03.03.2011.
17:05
Vestionline A

Radikali predstavili Šešeljev proglas

Srpska radikalna stranka predstavila je danas proglas lidera te partije Vojislava Šešelja u kome je upozorio da se "Srbija bliži prekretnici" kada će, prema njegovim rečima, morati da odluči da li će nastaviti putem koji vodi ka uništenju države i naroda ili će se okrenuti sebi, državnim i nacionalnim interesima i tradicionalnim prijateljima.

Pozvao sve zabludele da se vrate u SRS: Vojislav Šešelj
 


"Srbija se guši pod teretom nepravde i poniženja i grca prepuštena brutalnom sakaćenju i komadanju", naveo je Šešelj, kome se sudi u Haškom tribunalu, u proglasu koji je na konferenciji za novinare predstavio član predsedničkog kolegijuma SRS Boris Aleksić, prenose beogradski mediji.


Šešelj iznosi tvrdnju da je prozapadna politika vlasti uništila zemlju teritorijalno i dovela do ekonomskog i socijalnog kraha i da je, ako ne napusti tu politiku, pitanje šta će od nje ostati, zbog čega je SRS protiv ulaska u EU i NATO-a.


"SRS je jedina u Srbiji spremna da uspravi zemlju", rekao je on i dodao da su zato SAD i zapad dali nalog Hagu da se ne vrati, dok se ne završe bar još jedni parlamentarni izbori.


On je istakao da su vrata SRS otvorena "za sve koji su shvatili da su krenuli pogrešnim putem tajkunske Nikolićeve i Vučićeve stranke" i da odricanje od Kosmeta, Vojvodine, Raške oblasti, legitimnih nacionalnih interesa vodi ka uništenju.


Šešelj je ukazao na "očajnu ekonomsku situaciju", da je vladajuća većina prigrabila sebi neograničenu moć preko tajkuna i na najave inostranih predstavnika da bi Srbija u EU mogla da uđe tek između 2027. i 2032. kada EU verovatno neće ni postojati.


On je ukazao i na "otete" poslaničke mandate SRS, istovetnost politika SNS i DS, spremnost SNS da izruči Ratka Mladića Hagu i dogovare tih stranaka o formiranju vlade posle izbora.


SRS smatra da opstanak omogućuje jedino saradnja sa Rusijom i Kinom i zalaže se za ukidanje trgovinskih monopola, ekstraoporezivanje zapadnih banaka, smanjivanje poreza i doprinosa na zarade, zaštitu poljoprivrede, članstvo Srbije u Organizaciji dogovora o kolektivnoj bezbednosti i status posmatrača u Šangajskoj organizaciji, rekao je Šešelj, navodeći da uskoro u Srbiju dolazi predsednik Vlade Rusije Vladimir Putin.


Šešselju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993., a 21. januara 2009. dodatno je optužen za nepoštovanje Tribunala zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka čiji je indetitet, po nalogu pretresnog veća, bio zaštićen od javnosti.


On je 24. jula 2009. osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda i ta kazna mu je potvrđena 19. maja 2010, a 4. februara 2010. je drugi put optužen zbog objavljivanja u knjizi podataka o 11 zaštićenih svedoka.


Šešelj se dobrovoljno predao Tribunalu u februaru 2003., a suđenje mu je počelo novembra 2007.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.03.2011. 17:13
Bog te cuvao VOJVODO i da nam se vratis ziv i zdrav.Jedva cekam tvoj povratak da rasteras ove MISEVE u njihove rupe.
Četvrtak 03.03.2011. 17:15
Жив био војводо, свака ти је на месту!
Četvrtak 03.03.2011. 22:31
тако је ВОЈВОДО! Чекамо те!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online