Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 02.03.2011.
00:46 >> 12:48h
Beta A

Rekonstruisana vlada - nova ekonomija

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković najavio je da će nova rekonstruisana vlada izaći sa novim ekonomskim merama. "Imamo na umu nove mere. Kada budem izlagao ko su novi članovi vlade istovremeno ću izaći i sa konkretnim merama što će biti slično nekom mini ekspozeu kao kad formirate vladu na početku i tačno će se videti koje su to mere", kazao je Cvetković za Radio-televiziju Srbije.

Mirko Cvetković

Pred novom rekonstruisanom vladom su, kako je naveo Cvetković, dva pravca od kojih je jedan nastavak evropske integracije i veliki posao koji čeka Srbiju na tom putu.

"Drugi pravac je da iskoristimo činjenicu da kriza polako jenjava, da izlazimo iz krize, da će se javiti neki novi investitori koji će doći čak sa značajnim sredstvima i da omogućimo da ljudi bolje žive, da bude zapošljavanja", kazao je Cvetković.

Premijer je kazao da su svi pregovori o rekonstrukciji vlade završeni pozitivno i da je postignut dogovor koalicionih partnera o suštinskoj rekonstrukciji vlade koja podrazumeva smanjenje resora i smanjenje broja članova vlade.

"Ne radi se ovde o zameni jednih ministara drugim u okviru iste konstelacije već zapravo o drugačijoj konstrukciji vlade", rekao je Cvetković.

Opstaju ministarstva sporta i rada

 

Rasim Ljajić

Ministri omladine i sporta i rada i socijalne politike Snežana Samardžić Marković i Rasim Ljajić izjavili su danas da će njihova ministarstva ostati nepromenjena i posle rekonstrukcije vlade.
 

"Ne verujem da će biti pripajanja Ministarstvu rada i socijalne politike", rekao je Ljajić na otvaranju Sajma zapošljavanja u Beogradu.
 

Prema njegovim rečima, broj ministarstava biće smanjen u skladu sa koalicionim dogovorom, odnosno da će tri ključne stranke proporcionalno smanjiti broj resora po formuli 3:1:1.
 

Snežana Samardžić Marković

Snežana Samardžić Marković, funkcionerka G17 plus, rekla je da će detalji dogovora u vladajućoj koaliciji biti saopšteni u petak, kada se završe razgovori.
 

"Važno je da se sada svi koncentrišemo na novi zakon o vladi i očekujemo da će on što pre ući u skupštinu. Moj resor ostaje, videćemo dalju kombinatoriku", rekla je ona.


Snežana Samardžić Marković nije želela da govori o personalnim rešenjima dok koalicija ne postigne dogovor, ali je kazala da Zoran Stanković ostaje kandidat G17 za ministra zdravlja.

Premijer je kazao da je dogovor koalicionih partnera da se još ne izlazi sa konkretnim imenima članova rekonstruisane vlade dok se ne bude znala kompletna lista i da to nije tajna, ali da je u ovom momentu važnije da su koalicioni partneri postigli dogovor i da je izbegnuta kriza o kojoj su svi pričali.

"Do kraja nedelje će se znati ko će biti novi članovi i tada će se znati tačno kakva je konstrukcija vlade jer još ima nekih dilema koje nisu sada više suštinskog i koalicinog karaktera već su to detalji koji moraju da se reše", kazao je Cvetović i dodao da se o
broju potpredsedničkih mesta u vladi još razgovara.

Kako je naveo premijer, ubrzo će morati da se predloži i novi zakon o ministarstvima "jer ne možete birati ministre u nepostojeća ministarstva, u ministarstva koja do sada nisu postojala".

Šutanovac očekuje novu energiju 

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da od rekonstruisane Vlade Srbije očekuje novu energiju i novo zalaganje koje će omogućiti da u 2011. budu ostvareni bolji rezultati nego u prethodnoj godini.


"Očekujem novu energiju i novo zalaganje i verujem da će ova godina biti mnogo uspešnija od prethodne", rekao je Šutanovac novinarima na Vojnomedicinskoj akademiji.
 

Govoreći o detaljima rekonstrukcije, Šutanovac je rekao da će javnost o tome izvestiti premijer do kraja ove ili najkasnije naredne nedelje, ali da je izvesno "da Ministarstvo odbrane neće menjati ministra".
 

POVEZANE VESTI

Sreda 02.03.2011. 02:02
Kada ce Srbi komunisti konacno zaboraviti komunizam i kako je nekad bilo,nekom dobro,nekom lose,i sada se zajedno zapitati sta uciniti da se spreci nestanak Srbije i srba. Da li se neko ozbiljno zapitao da li je stvarno Toma lopata buduci spasilac Srbije,ili njena propast? Da li se narod najodgovornije nije zapitao zasto su na vlasti izdajnici i lopovi kojih ima ko pleve,i zasto jedva prezivljavaju,i zasto sloge nemamo? Da li se zapitao otkud toliki milijarderi politicari,odakle im bogastvo,i otkud na primer Ceda prasak moze uopste da ima stranku i predstavlja neki faktor u Srbiji umesto da je iza resetaka,i ko je kriv zbog toga. Vazno je stalno postavljati pitanja.
Sreda 02.03.2011. 12:04
Tako Mirko, i sportisti idu na Kopaonik da poprave krvnu sliku. Sad brzo u Zavod za transfuziju neka ti odvade u teglicu jedno pola litra ove krvi, pa cuvaj da ti ustrcaju kada zatreba. Tri zime se sastajete i palamudite. Prvo savetovanje je bilo - kriza je nasa sansa, sledece godine - nismo pogodjeni krizom jer nasa privreda nije izvozno orijentisana, ove godine - kriza jenjava, dolaze dolari. Dokle brate ako Boga znate, idite negde gde vas neko razume, Srbi vise ne mogu ni da prate ni da shvate.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online