Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 01.03.2011.
18:06
Beta A

"Pregovori istorijska šansa za Srbe i Albance"

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je danas da su predstojeći pregovori predstavnika Beograda i Prištine istorijska šansa za dogovor Srba i Albanaca.

Goran Bogdanović doneo preduzeznicima 300.000 evra 

"Ovo je prilika da se dođe do istorijskog pomirenja Srba i Albanaca i ovu priliku ne bi smeli da propustimo ni mi, ni Priština", rekao je Bogdanović novinarima tokom posete severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Pregovori dve strane trebalo bi da počnu početkom marta u Briselu.

Ministar nije želeo da komentariše izjavu specijalnog predstavnika EU i šefa Međunarodne civilne kancelarije Pitera Fejta da će sledeće godine biti organizovani izbori u severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde Srbi bojkotuju prištinske institucije.

"O svim pitanjima i Fejt i ostali predstavnici međunarodne zajednice treba da razgovaraju sa lokalnim Srbima, sa njihovim političkim predstavnicima", rekao je Bogdanović i naveo da se "jednostranim potezima ne mogu rešavati problemi".

"Izbori su ovde bili, Kosovska Mitrovica ima svoju vlast i žitelji ovog grada ne žele izbore koje organizuje samoproglašena Republika Kosovo", rekao je Bogdanović.

Kredit preduzetnicima 300.000 evra

 

Bogdanović je danas za 60 vlasnika privatnih firmi sa celog Kosmeta danas uručio rešenja o dodeli kredita - podsticajnih sredstava za zapošljavanje i razvojne programe u iznosu od oko 30 miliona dinara (skoro 300.000 evra).
"To je samo deo sredstava koja će biti dodeljena preduzetnicima sa Kosova i Metohije'', rekao je Bogdanović. On je dodao da će uskoro biti raspisan novi tender za dodelu podsticajnih sredstava, kredita sa odloženim rokom vraćanja i uz minimalnu kamatnu stopu.

Bogdanović je rekao da su vlasnici privatnih firmi, koji su u ovom krugu dobili pomoć, garancija da će Srbi ostati na Kosmetu.

"Naša podrška se ogleda, upravo, u dodeli podsticajnih sredstava namenjenih povećanu zapošljavanja'', izjavio je ministar.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.03.2011. 19:32
Pregovori će početi za par nedelja na godišnjicu početka otimačine Kosmeta, bolje reći udarom rakete na Klisu u Novom Sadu. Hrabro i odlučno sa 10.000 metara visine što bi rekao Vesli Klark.
Utorak 01.03.2011. 19:45
""O svim pitanjima i Fejt i ostali predstavnici međunarodne zajednice treba da razgovaraju sa lokalnim Srbima,...." Мој Богдановићу, о таквим питањима би они требало да разговарају са тобом. Само што Вас ваши шефови не зарезују ни 2 %. Не брукај се, кад не знаш ништа паметно да кажеш.
Utorak 01.03.2011. 19:38
koga ovaj zamajava?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online