Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 01.03.2011.
17:39
Beta A

DSS: Televizija B92 nas linčuje

Demokratska stranka Srbije (DSS) prekida saradnju i komunikaciju sa Televizijom B92 zbog "prljave medijske kampanje i linča koju ta televizija sprovodi protiv DSS", izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare funkcioner te stranke Andreja Mladenović.

Mladenović je rekao da je "isključivi razlog za linč, mržnju i prljavu kampanju B92" nacionalno odgovorna i državnotvorna politika DSS.

On je istakao da bi linč i mržnja prestali kada bi DSS promenio politiku i zalagao se za ulazak Srbije u NATO i odrekao se Kosova i Metohije.

Andreja Mladenović je rekao da je jedini način za ponovno uspostavljanje saradnje da B92 javno objavi da je vodio "medijski linč i prljavu kampanju protiv DŠ-a samo zbog politike koju ta stranka vodi.

Mladenović je dodao da postoje stranke koje se od promene politike na B92 "pojavljuju kao očišćene i pročišćene".

"Postoje i druge stranke, poput G17 plus preko koje je B92 po povoljnim cenama dobio prostorije, ali se nijedna stranka na B92 ne napada kao DSS, bez činjenica nego insinuacijama. Da li je serijal 'Insajder' smišljen zbog DSS-a i predsednika stranke Vojislava Koštunice? Navijači, desničarske organizacije, politička pozadina ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića - uvek su u fokusu DSS i Koštunica", rekao je Mladenović.

Svađa na konferenciji: DSS vs B92

Današnju konferenciju za novinare, koja je trajala gotovo sat vremena, obeležila je polemika Mladenovića, koji je sinoć napustio studio B92 u uživo emitovanoj emisiji "Insajder", i novinarke B92 Irene Stević, povodom navoda o umešanosti funkcionera DSS u zloupotrebe u Kolubari.

Mladenović je rekao da je jučerašnji "Insajder" kap koja je prelila čašu i ponovio da mu nije dozvoljeno da pročita pismo koje je DSS uputio B92.

"DSS je tim pismom u oktobru 2010. godine odgovorio na pismo B92 koje je upućeno Koštunici i u kojem su mu postavljena pitanja koja u sebi sadrže insinuacije da je DSS medijski kriminalizovao Đinđića i stvorio atmosferu u kojoj je Đinđić trebalo da bude ubijen jer je kriminalac, kao i da li se Koštunica oseća odgovornim za ubistvo Đinđića. To je neverovatan nastup medijske kuće sa nacionalnom frekvencijom", rekao je Mladenović.

Irena Stević odgovorila je Mladenoviću da bi pismo svakako bilo pročitano na B92 u emisiji koja se bavi političkom pozadinom ubistva Đinđića.

"Nije to istraživačko novinarstvo, nego novinarstvo mržnje i destrukcije. Dovedete čoveka u hladan studio, uperite reflektor u njega i onda mu postavite 150 pitanja kao islednici. Tako formulisana pitanja postavljate samo DSS-u i nikome više. Insajder je preuzeo ulogu policije, tužilaštva i suda, nedostaje samo još da nas zatvorite. Da li je to uloga medijske kuće", upitao je Mladenović.

Novinarka je uzvratila Mladenoviću da to nije tačno i upitala ga da li predstavnici DSS odbijaju da gostuju na B92 upravo zato što znaju koja će im pitanja biti postavljena.

Utorak 01.03.2011. 18:42
Ipak će izgleda Šešelj izaći u junu kako se predviđalo pa dotle moraju srezati krila bar Koštunici. Panika je, sleduju vanredni izbori. Onda zlo i naopako, biće na aerodromu gore nego u Tripoliju.
Utorak 01.03.2011. 18:45
У52 је режимски медијски сатрап.
Utorak 01.03.2011. 19:35
pa to je b-92 što si očekivao od strane antisrpske televizije?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online