Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 01.03.2011.
14:06
J. L. Petković - Vesti A

Lečić: Vratićemo se Nemanjićima

Naslednik Vladana Batića na čelu Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS), političar i glumac Branislav Lečić kaže da će nastaviti sa negovanjem i promovisanjem hrišćanskih vrednosti. Njegov izbor podržale su Batićeve kćeri, ali mu se protivi deo stranke na čelu sa Živojinom Stjepićem. Lečić, koji će uskoro morati da se sretne sa bivšim prijateljem Čedomirom Jovanovićem da bi se dogovorio kome će pripasti mandat u Skupštini Srbije koji je imao Batić, kaže da će "hajdučka i pučistička strana" odgovarati pred sudom.

Branislav Lečić

Nastavljate tradiciju DHSS-a ili unosite novine?
- Naravno da ćemo poštovati tradiciju DHSS-a. To je stranka koja postoji već 14 godina kao tradicionlna partija, afirmiše hrišćanske vrednosti i koja je poznata po pravničkom kapacitetu, oduvek je u prvi plan stavljala zakon i svi smo mi tu da njemu služimo.


Naravno, nećemo stati na tome. DHSS ćemo modernizovati i napraviti političku desnicu, stranku desnog centra, uz afirmisanje zaboravljenih vrednosti.

To je povratak izvorima jer već dugo vremena ne volimo sebe, nemamo samopoštovanja, nemamo lepo mišljenje o sebi. To nije samo politički kontekst, već i duhovna dimenzija.

Po tome što ste rekli, politika DHSS-a je bliža demokratama nego LDP-u sa kojim ste u koaliciji.

- To jeste politika oko centra, ali govoreći analitičkim rečnikom DS pripada levom centru, a mi smo umereni desni centar. Moderna desnica nije do sada postojala, već smo imali ekstremno ponašanje. Naša umerena desnica nudi povratak korenima i vrednostima Nemanjića. Zadržali smo se na pitanju Kosova, oko toga se nacija podelila, a mi pokušavamo da afirmišemo vrednosti još iz perioda Nemanjića.

Ali vaš koalicioni partner podržava nezavisnost Kosova?
- To je stanje koje je zatečeno. Tako je kako jeste, ali ćemo pažljivo razmisliti kada budemo ulazili u sledeći izborni krug.

Neki mediji su već napisali da ste se sa Čedom Jovanovićem dogovorili da poslanički mandat u skupštini sa njegove liste ostane DHSS-u?
- Sa njim nisam imao kontakte. Sa Jovanovićem su razgovarale Batićeve ćerke i dogovor je da to bude neko sledeći sa liste. Verovatno ću i ja sa njim razgovarati.

Čeda me intimno razočarao

 

S obzirom na način na koji ste se razišli sa Čedom Jovanovićem, da li će Vam biti problem da sada s njim razgovarate?
- Reč je o intimnom razočaranju. Kad je reč o prijateljstvu, to je završena priča, ali u politici je reč o zajedničkom interesu, pa se nekada razgovara i sa ljudima koji ti nisu prijatelji. Tako je slučaj i sa Borisom Tadićem i Tomom Nikolićem. Možda se oni intimno ne vole, ali moraju da razgovaraju.


Deo stranke je osporio vaš izbor. Da li ste Vi u posedu pečata, da li ste formalno i zvanično izabrani?
- Apsolutno. Sve je legalno urađeno, uz poštovanje svih pravnih obaveza. U našem posedu je pečat. Reč je o tome da je neka druga strana hajdučka i pučistička predvođena Živojinom Stjepićem namirisala plen kad je saznala da je Vladan Batić bolestan. To je strašno.

Protiv svih hrišćanskih načela za koje se stranka zalaže. Stjepiću je Batić mnogo pomogao, a ovaj je još za života pokušao da radi protiv njega. Oni su ti koji su činili nelegalne stvari, zbog toga će da odgovaraju pred sudom.
 

Protićev desant

 

Kakav je status drugog čoveka DHSS-a, ambasadora u Švajcarskoj Milana St. Protića?
- Vladanu Batiću kao predsedniku, a Milanu St. Protiću kao njegovom zameniku su jedinima legalno verifikovane funkcije. Živojin Stjepiću nikada nije verifikovan izbor za potpredsednika. Međutim, kad je Stjepić namirisao plen, obuzele su ga pohlapa i strast.

 

Milan St. Protić je to na vreme uvideo i želevši da ga predupredi, oformio novo predsedništvo. On nas podržava i upoznat je sa svim što se dešava, ali zbog dužnosti koje je preuzeo ne može da se aktivno bavi politikom.

Nedelja 06.03.2011. 17:07
Opet, ovaj nije na 33 stepenu jos uvek i jos veruje da je masonski Bog isti kao i nas,pravoslavni! Pitaj Prokica koji je njegov Bog,Lecicu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online