Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 27.02.2011.
14:50
Vestinoline A

Beogradski univerzitet najbolji na Balkanu

Univerzitet u Beogradu (UB) popravio je svoju prošlogodišnju poziciju i napredovao za oko 600 mesta na najnovijoj Vebometriks listi, pa je među 12. 000 univerziteta u svetu zauzeo 625. mesto.

Univezitet u Beogradu smešten je u Kapetan Mišinom zdanju
 


Na nedavno objavljenoj listi, UB je bolje pozicioniran od univerziteta u Mariboru, Bukureštu, Sofiji, Zagrebu, Sarajevu, ali je i slabiji od bečkog, ljubljanskog, budimpeštanskog, atinskog i Univerziteta u Brnu, rekao je beogradskim agencijama rektor UB Branko Kovačević.


Među univerzitetima u istočnoj Evropi, lider je Univerzitet u Brnu, dok je UB zauzeo 19. poziciju i jedino je još Univezitet u Novom Sadu od visokoškolskih ustanova iz Srbije zauzeo mesto među 100 najboljih u tom delu Evrope, odnosno nalazi se na 96. mestu.

Vebometriks listu sačinjava dva puta godišnje, u januaru i julu, španska istoimena organizacija, specijalizovana za procenu uticaja i značaja visokoškolskih ustanova na Internetu.


Kriterijumi na osnovu kojih Vebometriks rangira univerzitete sveta odnose se na njihovu vidljivost na Internetu, broj i obim strana prezentacije, popularnost i broj ulazaka, kao i uticaj internetskih strana svakog univerziteta.

"Glavni razlog za slabije mesto je gašenje domena yu i prelazak na domen rs, pa je pojedinim fakultetima trebalo vreme da se prilagode, neki su postali nevidljivi, a drugi su imali duple domene, što takođe nije dobro", rekao je Branko Kovačević.

Nedelja 27.02.2011. 15:02
Webometriks JE SMESAN ! Vebometriks rangira univerzitete sveta odnose se na njihovu vidljivost na Internetu, ............................. Sve Rankig liste na svetu su razlicite i svaka zemlja navodi vodu na svoju vodenicu ! Diploma se ceni onog trenutka kada se pogleda sa kojih univerziteta izlaze najbolji studenti i ODMAH nadju zaposlenje u STRUCI !
Nedelja 27.02.2011. 15:03
Profesori na BGD fakultetima su uglavnom oni koji nemaju blage veze sa životom.Ko mi ne veruje nek poseti Saobraćajni fakultet i nek da neku od zvaničnih knjiga koje su pisali ti profesori da im izračuna neku formulu.Ja znam da ne znaju i da se pravdaju tako što kažu u knjizi Vam sve piše.A te njihove formule su neprimenjive.Ali,oni su postali profe i td na partijsku knjižicu SKJ,išli ljudi da grade Zagreb,pa kad se vrate sa udarničkom značkom,profa sam piše 10,ne sme ni da ih pita.I sad su oni koji znaju kako da kopaju kanal u ZG i da piju prošek profesori.Kao onaj prasac masni Slaven Tica.Nakrao se u GSP dok je bio diša,imao je više isplaćenih prekovremenih nego sati u godini što ima.
Nedelja 27.02.2011. 15:15
Moj deda je imao obicaj da kaze: Studenti su lezilebovici do diplome posle postaju lopovi na polozaju.Sve sinovi podobnih drugova sa dva prsta.Starina je bio u pravu za ona vremena. Danas je slicno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online