Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 23.02.2011.
03:09
Alo! A

Hag preti robijom i Šešeljevom sinu

Nikoli Šešelju, sinu haškog optuženika Vojislava Šešelja, Tribunal za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji uputio je dopis u kojem mu je zaprećeno kaznom od sedam godina zatvora i do 100.000 evra, prenose beogradski mediji.

Nikola Šešelj: Hag mi ne da da držim očeve knjige na sajtu
 

- Hag me je pismom obavestio da ne smem da držim knjige mog oca na sajtu www.vseselj.com na kojem sam ja glavni i odgovorni urednik. Reč je o knjigama zbog kojih mu sude i u kojima je navodno otkrio imena nekih svedoka. Oni su tražili da ih skinem sa sajta, ali meni to ne pada na pamet, osim ako mi to moj otac ne zatraži. Prete mi kaznom od sedam godina zatvora i do 100.000 evra. Spreman sam na sve i ništa me ne može iznenaditi, ali neće me odvratiti o uređivanja sajta. Uostalom, od tog posla zavisi moja egzistencija i egzistencija moje porodice - potvrdio je Nikola Šešelj u izjavi za "Alo".

On kaže da je već primio tri ili četiri pisma iz Haga, a da je poslednje dobio početkom februara.

Inače, lider radikala Vojislav Šešelj, kome je u Haškom sudu počelo suđenje za nepoštovanje suda, izjavio je da gonjenje za nepoštovanje suda uopšte nema uporište u međunarodnom krivičnom pravu.
 

- Nikada nisam ugrožavao svedoke, nikome nikad nije falila dlaka s glave, meni je samo stalo da u sudnici raskrinkam lažne svedoke - istakao je Šešelj. On je rekao da ima 20 svedoka odbrane, koji su najpre bili svedoci tužilaštva pošto su na to bili naterani.

Šešelj je 4. februara prošle godine optužen za nepoštovanje suda zbog navodnog kršenja zaštitnih mera, pošto je u svojoj knjizi obelodanio informacije o 11 zaštićenih svedoka. Šešelj je najavio da će 10 od 11 svedoka, čije je identitete po optužnici obelodanio, tokom suđenja svedočiti u njegovu odbranu.

Šešelj je tokom rasprave tvrdio i da sekretarijat Tribunala “već dve godine pokušava da obori” njegovu internet stranicu u kontaktu sa “distributerima” u Švedskoj i drugim zemljama.

“To im je konačno i uspelo u februaru, ali je moj sajt neuništiv, pa se pojavio posle šest sati...Niko sa sajta ne može da skine ono što sam ja odlučio da postavim”, rekao je Šešelj, aludirajući na raniju odluku kojom mu je Tribunal naložio da ukloni materijale koji su poverljivi.

Ako Tribunal ugrozi postojanje njegove internet stranice, Šešelj će se, kako je rekao, obratiti svom “velikom prijatelju, velikom severnokorejskom vođi Kim Džong Ilu”, koji će mu “pomoći da održi sajt”. Pomoć će zatražiti i od “velikih prijatelja”, predsednika Venecuele Uga Čaveza i Irana Mahmuda Ahmadinedžada.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.02.2011. 09:44
Од Бихаћа до Ирана, биће земља радикална. :D Само напред, књиге нико не сме да ти дира!
Sreda 23.02.2011. 17:26
Sada sam se uvjerio u demokratiju izbrisali ste moj komentar zato stosam rekao da ima i ovde brisanja komentara i sjecenja ko pite. P
Sreda 23.02.2011. 17:28
Vidi sada ovo necete ni da objavite citav tekst masala...*****************************************************************************************************************************************************************************************************U
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online