Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 22.02.2011.
19:32 >> 23:16h
Vestionline A

Tači premijer, Srbima tri ministarstva

U Skupštini Kosova večeras je izabrana nova vlada, čiji će predsednik i u narednom četvorogodišnjem mandatu biti Hašim Tači. Srbi su u novoj vladi dobili tri ministarska mesta – za povratak i zajednice, lokalnu samoupravu i za rad i socijalnu zaštitu. Za buduću vladu je glasalo 65 od 67 prisutnih poslanika.

Nastavlja posao: Hašim Tači

Vlada Kosova će imati 18 ministarstava i pet zamenika premijera, među kojima je i Slobodan Petrović iz Samostalne-liberalne stranke.

Zamenici premijera su i Hajredin Kuči, izabran i za ministra pravde, Mimoza Kusari Ljilja, iz Alijanse za Novo Kosovo, izabrana za ministarku trgovine, Edita Tahiri, dosadašnji ministar javne uprave i Bujar Bukoši, bivši ministar zdravlja.

Za Vladu su glasali poslanici Demokratske partije Kosova Hašima Tačija, Alijanse za Novo Kosovo Bedžeta Pacolija, Samostalno-liberalne stranke Slobodana Petrovića i stranke manjina.

Srpska Samostalno-liberalna stranka će imati tri ministarstva i jednog zamenika premijera.

Nisu bili prisutni poslanici Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i Pokreta Samoopredljenje Aljbina Kurtija, kao i poslanici Demokratskog saveza Kosova Ise Mustafe. Odsutno je bilo 53 od 120 poslanika.

Protiv izbora nove Vlade glasala je Rada Trajković koja je rekla da Hašim Tači nije u stanju da "ponudi budućnost stanovništvu Kosova" jer su izbori bili "izmanipulisani".

Iz moralnih razloga on ne može da bude premijer i zbog toga što je u izveštaju specijalnog izvestioca Saveta Evrope doveden u vezu sa trgovinom ljudskim organima, rekla je Trajković u Skupštini Kosova.

Izboru je prethodio ekspoze premijera Tačija o programskim zadacima Vlade u narednom periodu.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.02.2011. 19:43
sticice vas srpska kletva. djavo vas odneo da vas odnese.
Utorak 22.02.2011. 19:44
Стидите се демократе србијанске, џаба лижете ду.е америци и европи ,Тачи им је и даље миљеник, џаба било Мартијевих извјештаја...
Utorak 22.02.2011. 21:56
Пре пар дана написах али је избрисано са свим осталим коментарима: Већ до краја године можемо очекивати и амбасадора Косова у Београду -Србина. Па Турци се нису случајно башкарили овде пола миленијума. Већ нам тужно у главама одзвања: Такви смо ми срби, зато нас и сврби. Вероватно и те продане душе понављају у себи мантру "Косово је Србија". Постиђен сам... А да ли је и Тадић?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online