Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 19.02.2011.
05:51
Blic A

Tači bio sateran u ćošak, pomogli mu Srbi iz SLS-a!

“Početak dijaloga Beograda i Prištine zavisi od formiranja kosmetske vlade. Kako sada stvari stoje, postoji realna mogućnost da se vlada Kosmeta formira početkom naredne nedelje“, rekao je Goran Bogdanović, ministar za Kosovo i Metohiju.

SLS je stranka bez ideologije i ne predstavlja volju Srba sa Kosmeta: Goran Bogdanović
 

Situaciju da će vlada Kosmeta na čelu sa Hašimom Tačijem, koji je imenovan za mandatara, biti formirana pre svega zahvaljujući glasovima Srpske liberalne stranke, Bogdanović komentariše kao očekivan sled događaja jer bi, kako dodaje, sve drugo bilo pravo iznenađenje.


- Tači je bio sateran u ćošak, jedini izlaz za formiranje vlade bio mu je SLS. SLS je i u prethodnom periodu Tačiju služio kao argument za njegove tvrdnje i propagandu o Kosmetu kao multietničkom društvu. Ali SLS je stranka bez ideologije, programa, kadrova sa pozamašnim sredstvima i pod patronatom samog Tačija. Ukoliko SLS bude u pregovaračkom timu Prištine, oni će predstavljati samo sebe i Prištinu. I Tačiju je jasno da SLS ne predstavlja većinsku volju, niti ima uporište i uticaj među kosmetskim Srbima. Učešće SLS u pregovaračkom timu Prištine za nju je više balast nego prednost. O čemu bi to SLS mogao da pregovara sa Beogradom? Beograd ne opstruiše povratak, ne ukida ni signal srpskih mobilnih operatera, niti Beogard kosmetskim Srbima ugrožava osnovna ljudska prava, niti je on kosmetskim Srbima nametnuo kvazidržavu Kosovo, već zna se ko - Priština - kaže Bogdanović.

POVEZANE VESTI

Subota 19.02.2011. 09:49
Kada je Kostunica govorio da se na izbore ne izlazi onda ste mudro pomagali Radu i Randjela. Da su osvojili koliko ste se nadali bili bi "borci za srpstvo u sistemu Kosova". Umesto da ste vodili akciju da se ne izlazi na izbore kod uzurpatora i okupatora. Lepo vas Taci izradio sa SLS pa je kriv on, a niste krivi vi sto ste arogantni, glupi i alavi na vlast. Jos kada rasformirate paralelenu srpsku vlast na severu,mozete kao Stipe Mesic da kazete - moj posao je zavrsen.
Subota 19.02.2011. 10:11
krpa od coveka. bednik kakav se ne radja.
Subota 19.02.2011. 10:31
Ukoliko SLS bude u pregovaračkom timu Prištine, oni će predstavljati samo sebe i Prištinu. ne gosp. Bogdanovicu-----oni predstavljaju srpski narod koji zivu na Kosovo, SLS--gleda napred ,a ne kao ti nazad
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online