Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 19.02.2011.
02:11
Alo! A

Šešelj glavni adut DS!?

Vojislav Šešelj glavni je adut Demokratske stranke na predstojećim parlamentarnim izborima protiv njihovog najozbiljnijeg protivnika - Srpske napredne stranke!

Da li će ga vlast upotrebiti za politički obračun sa opozicijom: Vojislav Šešelj
 

Kako bi oslabio rejting naprednjaka, vlast u Beogradu pokušava da što pre “oslobodi” lidera radikala, pošto je njihova procena da bi Šešelj u predizbornoj kampanji naprednjacima oteo znatan deo biračkog tela, saznaje “Alo!”. Uz to, poznate su i priče kako Šešelj trenutno ima samo tri cilja - prvi: da uništi Tomu Nikolića; drugi: da uništi Aleksandra Vučića; treći: da uništi Nikolića i Vučića.


- S obzirom na situaciju u Vladi, pa i u samoj državi, nije isključeno da prevremeni parlamentarni izbori budu održani već ove jeseni, tako da se u DS-u već ozbiljno planira predizborna kampanja i kako delovati protiv SNS-a, koji je najozbiljniji rival. Jedan od aduta DS-a mogao bi da bude povratak Šešelja. Vlast u Beogradu šalje signale Tribunalu u Hagu da lider radikala što pre bude pušten iz Sheveningena, kako bi stigao da se uključi u predizbornu kampanju. Procena je da bi povratak Šešelja mogao da utiče na pad rejtinga SNS-a, što bi automatski značilo bolji rezultat DS-a na izborima - ističe naš dobro obavešten izvor, koji ne isključuje mogućnost da se Šešelj već sledećeg meseca pojavi u Srbiji.
 

Stojiljković: Teško za poverovati

Profesor Fakulteta političkih nauka Zoran Stojiljković smatra da bi vlastima u Beogradu pokušaj “oslobađanja” Šešelja mogao da se vrati poput bumeranga.
- Ne verujem u tu priču, i to bi za DS moglo da bude vrlo opasno. Ali sam s druge strane uveren da bi njegovim povratkom demokrate bile vrlo relaksirane, a SNS bi imao problem - kaže Stojiljković.

S druge strane, zamenik predsednika SRS-a Dragan Todorović tvrdi da ova informacija nije tačna.

- Veću budalaštinu nisam skoro čuo! O tome ne odlučuje ni Hag, ni Beograd, već EU i SAD. A ja sam siguran da njima više smeta Šešelj nego Tomislav Nikolić. Ali vam isto tako kažem da će se dolaskom Šešelja u Srbiju doći do vrlo ozbiljnih promena na političkoj sceni i da će se to i te tako odraziti i na budući rejting naprednjaka. Očekujem da veliki procenat biračkog tela povratkom Šešelja ponovo vratimo. Evo, mi smo za tri nedelje prikupili 130.000 potpisa da se vrati u Srbiju. Što se tiče SNS-a, oni nas ne zanimaju, ali vam odgovorno kažem da je njihova budućnost kratka. I ne samo da ćemo da im okrnjimo biračko telo, već ćemo neke naše ranije članove koji su se tamo učlanili ponovo vratiti u SNS - dodaje Todorović.


Zoran Lučić iz CeSida smatra da bi Šešelj mogao da uzme deo biračkog tela od Tomislava Nikolića, ali to ne bi bio neki veliki procenat.
 

Vučić: Pomoć od doktora

Zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić tvrdi da se naprednjaci ne boje povratka Šešelja.
- Rado ću vam odgovoriti da se uopšte ne brinem. Njemu su potrebne čike u belom da mu pomognu, a ja sam završio Pravni fakultet, tako da mu ja ne mogu pomoći. A to što su se dogovorili sa DS-om, odmah da vam kažem da nam ne mogu ništa. Pobedićemo i DS, i SRS, i Ivicu Dačića. Obavezno to napišite - poručio je Vučić.

- U zavisnosti od budućih turbulencija u vladi, više verujem da bi izbori mogli da budu na jesen nego da se može tempirati njegov povratak u Srbiju. I samo ukoliko se lider radikala vrati pred početak kampanje, on bi zaista mogao da uzme jedan manji deo birača naprednjaka. To za SRS ne bi predstavljalo neki veliki pomak, koliko bi se to više negativno odrazilo na SNS, koji je uz DS najveća stranka u Srbiji - zaključuje Lučić.


Rasprava o zahtevu Vojislava Šešelja da bude oslobođen nakon okončanja dokaznog postupka Tužilaštva protiv njega biće pred Haškim tribunalom održana 7. i 8. marta. Na sudskom veću, kojem predsedava sudija Antoneti, dve su mogućnosti: da oslobodi Šešelja ili da nastavi proces.


- S obzirom na to da sam upoznat s predmetom, realno oni nemaju dokaze protiv Šešelja i ukoliko bude oslobođen, lider radikala već bi mogao u aprilu da se vrati u Srbiju. Međutim, ako svi znamo da je to politički sud, bojim da neće biti pušten. Sudija Antoneti je dobar, ali ostala dvojica… Nisam siguran kako će glasati - kaže advokat Toma Fila.

SNS nema para da plati Montgomerija!

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović-Milanović saopštila je da je na konferenciji greškom izjavila da nije potpisan ugovor između SNS-a i Viljema Montgomerija.
"Činjenica je da je ugovor potpisan, ali nije izvršeno nikakvo plaćanje, jer SNS nema sredstava da ispuni obaveze iz tog ugovora“, istakla je Zorana Mihajlović-Milanović u saopštenju i izvinila se zbog nenamerne greške. Ona je ranije, komentarišući vest da je Tomislav Nikolić angažovao bivšeg američkog ambasadora u Beogradu Vilijema Montgomerija da za mesečni honorar od 7.500 evra pomogne stranci da popravi imidž u SAD i EU, rekla da je „reč o režimskoj hajci na naprednjake“.

POVEZANE VESTI

Subota 19.02.2011. 10:18
sta je ovo, bre. svi bi da budu zuti. zaraza li je u pitanju.
Subota 19.02.2011. 11:16
Seselj je poceo da javnosti otkriva pljackasku pozadinu prevrata 5 oktobra pa je optuzen u Hagu po istom osnovu po kojem Vuk Draskovic nije optuzen. Dakle kada se vrati samo ce nastaviti sa jos vise materijalnih dokaza da rastura DS. Sto se ove dvojice nesretnika tice, nece im pomoci ni Dacic. Inace glupo se brane kada na sajtu Americkog Ministarstva Pravde ima spisak po zemljama. Jedan od njih je i Wiliam Dale Montgomeri, Gruda, CROATIA, za stranku SNS ,Tomislav Nikolic, Beograd, Serbia. U Aprilu se podnose poreske prijave za proslu godinu, pa ce Bili napisati koliko je dobio od Tome. Tamo nema lazi nema prevare sa poreskim organima, ide se u aps.
Četvrtak 15.03.2012. 10:04
neka se on ziv vrati pa cemo znati na cemu smo. barem sto se tice SRS.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online