Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 17.02.2011.
15:03
Vestionline A

Srbi u kosmetskim institucijama: Nevidljivi ili korisni

Vođe kosmetskih institucija su u protekle tri godine pokazale da su na dobrom putu da iskompromituju nameru i pokušaje zapadnih sila da na Kosovu i Metohiji formiraju državu, izjavila je Rada Trajković, budući poslanik u parlamentu KiM.

Rada Trajković

 "S obzirom da je albansko liderstvo u kontinuitetu bez moralnog, s jedne, i formalnog kredibilteta, s druge strane, mislim da je na dobrom putu da iskompromituje stvaranje i dobijanja prostora koji oni nazivaju nezavisna država", rekla je Trajkovićeva.

Osvrćući se na tri godine od jednostranog proglašenja nezavisnosti, Trajkovićeva je ocenila da je Kosmet daleko od civilizacijskog napretka koji podrazumeva interetnički dijalog, regionalnu saradnju, izgradnju institucija koje će biti na putu priblažavanja standardima koji vladaju u Evropskoj uniji.

"Sve u svemu, jedan zaista, u ovom trenutku vrlo jasno se vidi, neuspeli pokušaj stvaranja države Kosovo na ovim prostorima", kazala je ona.

Kada je reč o trogodišnjem učinku Srba u kosmetskim institucijama, Trajkovićeva je kazala da nema ocenu njihovog angažovanja.

"Nevidljivi su, ne identifikuju se kao srpski predstavnici, oni su prosto deo nečega što podrazumeva inkorporiranje u projekte albanske većine i postali su prosto neprepoznatljivi u bilo kom segmentu kao predstavnici koji zastupaju srpske interese", naglasila je Trajkovićeva.

Slobodan Petrović

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović, koji je u protekle tri godine bio član Predsedništva Skupštine Kosova, a u novom mandatu vlade najverovatnije će biti jedan od četiri potpredsednika, rekao je da je ta stranka uspela da uradi dosta toga za srpsku zajednicu.

"Potvrda toga je da smo dobili priznanje Srba time što smo na lokalnim i parlamentarnim izborima dobili najviše glasova Srba i time dokazali da smo imali vidljive rezultate", kazao je Petrović.


Kada je reč o povratku Srba, procesu kojim u resornom ministarstvu upravlja njegova stranka, Petrović je istakao da je tokom minule tri godine bilo i uspeha, a da je moglo i više.

"Sa jedne strane je urađeno više u uslovima za povratak, izgrađeni su objekti i infrastruktura, a, sa druge strane, broj povratnika nije na očekivanom nivou i to je izazov za nas da damo više na implementaciji tog projekta u novom mandatu vlade", rekao je Petrović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.02.2011. 16:23
Lepa Rada puna otrova učestvovala na izborima "nepostojeće države" a platu će dobiti samo ako položi zakletvu toj državi. Zato Petrović veselo čavrlja da povratak Srba nije u očekivanom broju. Nije kriv, on je u albanskoj vlasti tek tri godine, pa neka sačekaju još koji mandat, biće bolje, ako ne bude gore.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online