Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 17.02.2011.
13:17
J. L. Petković - Vesti A

Gurnuti smo u Tačijevu vladu

Poslanici Jedinstvene srpske liste (JSL) podržaće vladu Hašima Tačija. Nije tajna da je stvaranje ove liste finansirala država Srbija. Prema rečima Ranđela Nojkića, lidera SPO-a, koji je učestvovao u pravljenju liste, upravo zbog grešaka Beograda nastali su problemi u toj jedva sastavljenoj listi.

Ranđel Nojkić

On tvrdi da je JSL od samog početka bio osuđen na propast, jer oni koji su je stvarali, neke pojedince su stavili u privilegovan položaj, a druge u zapećak.

Zašto su Srbi sa prodržavne liste odlučili da podrže Tačijevu vladu?
- Zato što su se razočarali. Prvo, nije logično da JSL formira država, da 80 odsto Srba na Kosmetu dobija nešto od Srbije, a da glasa protiv te liste.

Nažalost, država je protežirala Radu Trajković, zbog čega su svi ostali bili nezadovoljni.

Ona je smatrala da je to nešto što joj pripada, da je njena pozicija neprikosnovena, počela je da daje izjave, a da nikog ne konsultuje.

Konačno, nije bila potpuno iskrena da neće u Vladu Kosova i da neće da razgovara sa Tačijem, a onda smo saznali da se sastajala i sa Pacolijem i sa Tačijevim ljudima i sa predstavnicima drugih albanskih lista.

Sve to je izazvalo ogroman revolt prema njoj. A konačni udarac je bio kada se saznalo da su pojedini kandidati sa liste tajno dobijali finasijsku pomoć. Pokušali su da sa njom razgovaraju, ali ona nikada nije imala vremena.

Državna kuhinja

 

Vi ste pokrenuli inicijativu za JSL, a onda ste se izmakli. Zašto?
- Zato što oni koji su finansirali kampanju radili su protiv jasne vizije JSL-a.

 

Zapravo, ljudi koje je protežirala država bili su protiv političkih ciljeva za koje smo se zalagali: da se usredsredimo na rešavanje zakonskih projekata, da se prati duplo finansiranje lokalnih samouprava, koje primaju novac i od Srbije i od kosovskih institucija.

 

A, onda se ispostavilo da o tome ne treba da se priča, i da nekom ne odgovara da se to iznese na videlo. Ako se ministarstvo za KiM za to zalaže, zašto to sada ne otkriju.

Znate li koliko je novca država dala za kampanju JSL-u?
- Ne znam, ali su novac dobijale samo pojedine lokalne samouprave koje su podržavale kandidate u kampanji. Država je napravila selekciju.

I sada će dvoje srpskih poslanika podržati Tačija, a dvoje neće?
- Nije reč o dvoje, već o troje. Ostala je sama Rada Trajković. A i ona pokušava da se iščupa od izjava koje je dala, od kada su joj rekli da će da izgubi mandat ako ne položi zakletvu, pa zato ne zna kako da se snađe.


Kako posle izveštaja Dika Martija sa Tačijem u vladu?
- Srbi su se izjasnili da žele da budu u delu koalicije sa Bedžetom Pacolijem (AKR) i tako pokušavaju da izbegnu napad da podržavaju Tačija.

S druge strane, predsednik Srbije Boris Tadić je rekao da će razgovarati sa Tačijem.

Ako takve signale šalje država, šta Srbi na Kosovu da rade? Mi smo i izašli na izbore, jer država nije imala jasan stav. Sada je jasno da smo prepušteni sami sebi.


Ministar za KiM Goran Bogdanović i dalje tvrdi da nije učestvovao u pravljenju JSL-a?
- Ne znam zašto on to govori kada svi znaju da je drugačije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.02.2011. 13:26
Konačno, nije bila potpuno iskrena da neće u Vladu Kosova i da neće da razgovara sa Tačijem, a onda smo saznali da se sastajala i sa Pacolijem i sa Tačijevim ljudima i sa predstavnicima drugih albanskih lista. Sve to je izazvalo ogroman revolt prema njoj. A konačni udarac je bio kada se saznalo da su pojedini kandidati sa liste tajno dobijali finasijsku pomoć. Pokušali su da sa njom razgovaraju, ali ona nikada nije imala vremena ova Rada Trajkovic ,,,,,ne znam sta da kazem o njoj ?????
Četvrtak 17.02.2011. 13:55
Crni Ranđel nema mu Vuka da kaže nešto pametno, Čedomor je dobro tipovao na Petrovića pa će imati tri ministra i potpredsednika.Ko ne bi bio razočaran, bio je ubeđen da će biti ministar i da je sve dogovoreno na MEĐUDRŽAVNOM nivou. Slagao ga Vuk da pravi Ravnogorci polažu zakletvu u albanskoj skupštini, i tako to.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online