Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 14.02.2011.
14:48 >> 14:55h
Fonet A

I Ljajić krivi DS za stanje u Vladi

Ministar rada i socijalne pravde Rasim Ljajić izjavio je danas da rekonstrukcija Vlade uz smanjenje broja ministartstava nije realna jer zahteva izmene zakona, ali da su izvesne personalne promene. Trenutno stanje u Vladi nastalo je zbog loše koordinacije, kaže Ljajić, a za to je okrivio najveću stranku koalicije.

Rasim Ljajić

Pre nego što je premijer Mirko Cvetković obelodanio da je pokrenuo postupak za razrešenje Mlađana Dinkića Ljajić je rekao da veruje da će do personalnih promena ubrzo doći. U vladi postoje neslaganja oko nekih pitanja, ali, kako je rekao, on ne veruje da bi to moglo da ugrozi njenu stabilnost.

"Mislim da Dinkić ne namerava da ruši Vladu, jer bi pad Vlade bi štetan za svaku stranku pojedinačno unutar koalicije, kao i za onu koja je srušila Vladu", rekao je Ljajić, pre odluke premijera da Dinkić ode.

Prema njegovim rečima, sukobi u Vladi "manifestacija su loše koordinacije", za koju je odgovorna, kako je rekao, najveća stranka koja je sačinila koaliciju. Ljajić je ocenio da je sukobe i nesuglasice moguće rešiti i dodao da je neophodno da se postigne dogovor i da Vlada načini preokret kako bi vratila poverenje građana.

On nije mogao da kaže kada će se predstavnici i lideri vladajuće koalicije sastati, ali je rekao da bi svako odlaganje bilo štetno i da taj sastanak treba održati do kraja nedelje.

Prema njegovim rečima, o tome da li će biti promenjeni neki ministri odlučiće tri glavne stranke u vladajućoj koaliciji, a ocenio je i da Demokratska stranka, oko koje su okupljene ostale članice, ne namerava da promeni premijera Srbije.

"O svim ekonomskim i socijalnim pitanjima premijer se najviše pita, a o političkim i kadrovskim logično je da DS-u ne može da se oduzme pravo da o tome odlučuje", rekao je Ljajić, komentarišući tvrdnje Dinkića da o najvažnijim pitanjima ne odlučuje premijer Mirko Cvetković.

Ljajić je rekao je da raspisivanje vanrednih izbora ne bi bilo plodotvorno i da bi to značilo izgubljenu godinu, jer oni mogu biti održani tek na jesen, a redovni bi trebalo da budu već u martu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.02.2011. 14:57
Idi bre Lajjiću do Kaira časkom da upoznaš situaciju, ovo se namerno provocira da ih izbace iz vlade da ne budu u njoj kada počne izvlačenje iz automobila i suđenje na ulici. Kakav DS, već su im svi članovi spremili furunu da spale knjižice. Sve će jedan drugom da svedoče da nikada nisu bili član štetočinske stranke.
Ponedeljak 14.02.2011. 17:04
..rekonstrukcija Vlade uz smanjenje broja ministartstava nije realna ".Nije realna?Vi niste realni,izadjite malo medju narod i uverite se u realnost.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online