Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Ponedeljak 14.02.2011.
11:18
Alo! A

Šutanovac slikao, a Tadić pozirao

Predsednik Srbije Boris Tadić juče je propustio idealnu priliku da provoza avion! Mada je na vojnoj vežbi upriličenoj na Ušću povodom Dana Vojske Srbije i Dana državnosti zagledao izloženu "lastu", na pitanje okupljenih građana: "Predsedniče, a da malo pilotirate?", šef države se našalio: "Ne mogu, boli me noga!"

Predsednik bi provozao, ali ga boli noga

Dok je Tadić propustio da ostvari najčešći dečački san, ministru odbrane Draganu Šutanovcu pošlo je za rukom da se oproba u drugoj profesiji - kao fotograf! Naime, mališani koji su na Ušću uživali u vratolomijama srpske vojske poželeli su da se slikaju sa predsednikom, pa je ministar vojni predložio da iz boljeg ugla ovekoveči taj momenat.

Vojnoj vežbi na kojoj je srpska vojska pokazala pripremljenost za učešće u mirovnim operacijama Ujedinjenih nacija, od članova vlade prisustvovali su još i premijer Mirko Cvetković i ministar policije Ivica Dačić, kao i načelnik Generalštaba Miloje Miletić. I dok su mlađi predstavnici države na miting došli u kežual varijanti, tamnim vetrovkama i vojničkim pantalonama, premijer se ni za ovu priliku nije izvukao iz odela.

Najveća gužva ispred šatora sa vojničkim pasuljem
 

Mada je temperatura jedva prelazila nulu, organizatori vežbe "Ušće 2011" potrudili su se da za okupljene građane pripreme tople napitke, poput čaja i kafe. Ipak, najveća gužva stvorila se ispred šatora u kojima se služio čuveni vojnički pasulj, a ništa manje pažnje nisu privukle ni lepotice koje su šetale Ušćem obučene u vojne kombinezone. 

Šutanovac slikao, Tadić pozirao sa građanima

Naprednjaci i "Naši 1389"


I Srpska napredna stranka imala je svog predstavnika na proslavi Dana državnosti. Iako u penziji, general i naprednjak Božidar Delić nije propustio vojničku smotru, a došao je nezvanično, za svoju dušu. Vojnu vežbu su ispratili i pripadnici pokreta "Naši 1389", koji su se pojavili s obeležjima buduće političke partije, kao i nekadašnji načelnik Generalštaba Branko Krga.


Blindirana "mečka"

Predsednik Srbije na Ušće je došao u blindiranom „mercedesu“ koji je sredinom prošle godine pazaren za oko 600.000 evra na predlog službi bezbednosti koje su procenile da nekadašnji blindirani BMW treba da se zameni novim automobilom.
Njegov oklop odoleva standardnim vojnim projektilima manjeg kalibra, gelerima od ručnih granata i ostalih eksplozivnih naprava. Vozilo ima i posebno staklo visoke čvrstoće, otporno na metke i gelere. Na jučerašnjem mitingu nije korišćeno ni u jednoj pokaznoj vežbi.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.02.2011. 11:21
Samo se slikajte , uskoro cete ih medjusobno pokazivati u Zabeli , da se secate vasih lepih dana !
Ponedeljak 14.02.2011. 11:29
Тачно, видео сам му јуче ауто, мислим да оно не може ни тенк да развали... нека нека, само нека они троше паре на глупости док народ нема шта да једе, нема везе, како кажу у филму Мртав Ладан, "обесићемо их за му*а на сред главног трга"!
Ponedeljak 14.02.2011. 11:34
Bolje da su doterali jedan Gruman C2A iz poljoprivredne avijacije. Takvi se koriste da nose poštu i voze posetioce na "Enterparjz", Šule bi bio oduševljen kad bi opet video to čudo od tehnike. Inače predsednikov mercedes i nije skup jer to je samo 10 godišnjih kirija za stan Zorice Tomić u Parizu, a ona žena još nije ni pola potrošila. Nema toga koji će izmisliti dovoljnu kaznu kada ih narod dohvati na kraju priče.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online