Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 13.02.2011.
13:02
Srna A

KiM: Pacoli predsednik, Tači premijer

Predsednici Demokratske partije Kosova (DPK) Hašim Tači i i Alijanse za novo Kosovo (ANK) Bedžet Pacoli postigli su dogovor o formiranju koalicije među albanskim strankama za buduću vladu u Prištini, po kojem će Pacoli biti predsednik Kosova i Metohije, piše prištinski "Indeksonlajn".

Pacoli predsednik, Tači premijer Kosova i Metohije

Tači i Pacoli su se, u seriji razgovora, ponovo sastali sinoć da bi finalizirali dogovor o novoj vladi. Izvori bliski ovim partijama potvrdili su da je DPK prihvatila Pacolijeve uslove i da će mu dati mesto predsednika Kosmeta.

ANK će dobiti i mesto zamenika premijera i četiri minstra, ali se još ne precizira u kojim resorima, prenose beogradski mediji. Očekuje se da dve stranke dogovor formalizuju tokom dana, navodi "Indeksonline".

Konstitutivna sednica skupštine Kosova i Metohije biće održana 24. februara, odlučeno je prošle nedelje na sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka i vršioca dužnosti predsednika Kosmeta Jakupa Krasnićija.

U novom sazivu parlamenta Demokratska partija Kosova Hašima Tačija osvojila je 34 mandata, Demokratski savez Kosova 27, Pokret Samoopredeljenje Aljibina Kurtija 14, Alijansa za budućnost Kosova 12 i Alijansa za novo Kosovo osam, dok će srpske interese zastupati 12 poslanika - osam iz Samostalne liberalne stranke, tri iz Jedinstvene srpske liste i jedan poslanik Srpske demokratske stranke Kosova i Metohije.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.02.2011. 13:04
Обојицу уза зид...
Nedelja 13.02.2011. 13:54
Bilo je tesno jer Pacoli ima 8 poslanika, a toliko ima i Petrović. Samo što je Petrović odmah izbacio adute da hoće u vlast šta god dobio, a Pacoli ga klatio dok nije dobio šta je hteo. Sada će biti pičvajz kada baba Rada bude uz albansku opoziciju a Petrović uz vlast, pa počnu da si psuju majku srpsku pred albanskom skupštinom. Ludilo.
Nedelja 13.02.2011. 13:36
Nerazumijem kad vec srbija nije priznala kosovo kao drzavu zasto i na vjestima na TV i u stampi uvjek se govori ili pise drzava ili drzave kosovo.Pa normalno bi bilo da stoji samoproglsene drzave ili otcijepite teritorije kosovo.Sama sstampa kad pise o kosovu pise kao i o svakoj drugoj normalnoj drzavi.Kad se moglo u hrvatskoj stampi naci da oni za vreme RSK pisu kao RSK uvjek su pisali okupirani dio,ili samoproglasena RSK.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online