Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 08.02.2011.
03:17
Tanjug A

"Sudbina regiona zavisi od Srbije"

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da je evropeizacija Srbije, uslov za evropeizaciju zapadnog Balkana i da sudbina celog regiona zavisi od Srbije.

"Evropeizacija Srbije ključna za region"
 


"Ako nema evropeizacije Srbije, nema evropeizacije celog ovog regiona i onda se zapravo od malog problema stvara veliki problem, jer su samo dve opcije moguće - prva je da se ceo region evropeizuje, a toga ne može biti bez Srbije, i druga je da se cela Evropa balkanizuje s obzirom na istorijski talenat ovog regiona za destrukciju", rekao je Drašković u intervjuu "Glasu Amerike".
 

"Ono što ja znam jeste da je Evropa spremna da u dosta čemu možda progleda Srbiji kroz prste, jer je svesna činjenice da sudbina celog regiona, zapadnog Balkana, a to je bivša Jugoslavija bez Slovenije, sa pridodatom Albanijom, zavisi od Srbije", rekao je Drašković, koji je prošle sedmice prisustvovao Molitvenom doručku u Vašingtonu.
 

Lider SPO je ocenio da navodi iz Martijevog izveštaja o trgovini organima otetih Srba na Kosovu i Albaniji, neće bitnije uticati na međunarodni položaj Kosova, rekavši da ni "zločini za koje je nesumnjivo dokazano da ih je počinila srpska strana" u prošlim ratovima nisu doveli u sumnju međunarodnopravni subjektivitet naše zemlje.
 

"Konačno, izveštaj Martija Ahtisarija, prvi deo, gotovo trećina tog izveštaja, posvećena je srpskim zločinima na Kosovu. Ono što je dobro jeste što je razbijena crno-bela slika da su u kosovskom ratu postojali na jednoj strani varvari - to su bili Srbi, i ubice, a na drugoj strani su bili anđeli i žrtve, a to su bili Albanci", rekao je Drašković.
 

On smatra da će Beograd i Priština ući u predstojeći dijalog sa "jedne realnije pozicije kada su u u pitanju počinjeni zločini i jednih i drugih".
 

Predsednik SPO je, upitan da li bi posle usvajanja Martijevog izveštaja u Savetu Evrope mogla da se očekuje ozbiljnija istraga o trgovini organima, ocenio da će do "nekakve istrage doći", ali i izrazio sumnju da će ona biti "preozbiljna".
 

"U celom svetu nema do kraja ozbiljnih istraga zločina, ni progona zločinaca, jer je savremeno, takozvano humanizovano pravo, više na strani zaštite prava zločinaca, nego zaštite prava žrtava", rekao je on.
 

Drašković je ocenio i da odnosi Srbije i Sjedinjenih Američkih Država napreduju, ali ne onom brzinom koja bi bila nepohodna i koja bi bila u državnom interesu Srbije.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.02.2011. 03:43
Nebi komentarisao o ovom jer njega i onako niko nizasta i ne pita.Ali bi se osvrno na clanak o Dodiku.Na sve clanke se moze dati komentar samo na svaki o njemu je zabranjeno.Dali se dodik boji istine koja vlada medu gradanima RS i nezadovoljstvom na koji vlada pa potplacuje novine da zabrane komentare.Zapamtio je svijet i vecih diktatora pa im je dosao kraj pa tako ni Dodikovo nece trajati zauvjek.Kad je ovde cenzura kakva tek vlada cenzura u RS ,Zanimljivo da Vesti nepisu nista ni o totalnom strajku zeljeznicara RS ,O TOTALNOM RASULU U ZDRAVSTVU.To su interesantnije vesti od mnogih nekih drugih pa i o razbijenoj kafani Jugoslavija
Utorak 08.02.2011. 08:38
Nema potomke, valjda sa razlogom. Nizak je moj komentar,ako se i obrise,ja rekoh.
Utorak 08.02.2011. 11:26
Ovaj za članove stranke ima još samo one koji su na nekim funkcijama. Inače može Evropa bez Srbije jer ne bi napravili koridor 4 preko Rumunije i Bugarske do Turske da im treba naš koridor 10. Neće Srbija dalje od ovog statusa još 20 godina, bar dok ne dostigne nivo privrede Turske. Ovde će biti jeftine radne snage kao u Aziji a to njima i odgovara da dižu svoje ekonomije, nema tu drugog interesa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online