Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 05.02.2011.
13:30
B. Grujić - Vesti A

Prodavao bubreg, dobio posao

Tridesetjednogodišnjem Kikinđaninu Ervinu Balou, nakon što je na lokalnoj televiziji objavio da želi da proda bubreg kako bi svojoj porodici obezbedio kakva-takva finansijska sredstva, osmehnula se sreća. Naime, direktor predškolske ustanove "Dragoljub Budicki" Miloš Pejakov, čuvši za njegovu priču, ponudio mu je posao vozača, što je ovaj oberučke prihvatio.

Ervin Balo je oženjen, ima dvoipogodišnju ćerkicu Dunju, a još jedno dete rodiće se za šest meseci. Živi u skromnoj kućici koju je dobio na korišćenje u zamenu za to da je uredi, što su on i supruga Elvira uradili. Međutim, odnedavno gazda traži da plati kiriju.
 

Strahovao za budućnost porodice: Balo sa suprugom i majkom

Ervin je radio u fabrici "Le Belijer" i u nekoliko privatnih firmi. Kako kaže, posao nije birao, ali sada već nekoliko meseci nema zaposlenje i, da bi bar donekle rešio svoje finansijske probleme, rešio je da proda bubreg.


- Ne mogu da vam opišem kakvo je bilo osećanje kada me je direktor Miloš Pejakov pozvao na razgovor radi zaposlenja - kaže Ervin Balo. - Nisam se nadao da ću uspeti u tako kratkom periodu da nađem posao. Posao nije težak i veoma mi je drago što ga imam. Daću sve od sebe da posao vozača i zadržim, jer od toga zavisi budućnost moje porodice. 


Ervin Balo ističe da će biti teško dok ne dobije prvu platu, u martu, jer trenutno nema nikakva finansijska sredstva.

SREĆA U NESREĆI: Ervin Balo sa Milošem Pejakovom

- Najviše me je potresla slika ćerkice koja sedi u očevom krilu i govori mu da ga voli. Rekao sam mu kada je došao na razgovor da od njega tražim dve stvari. Prva je da šansu koju je dobio iskoristi maksimalno i da dobro obavlja svoj posao, a druga je da ne sme da proda bubreg. Igrom slučaja, nama je odnedavno upražnjeno mesto vozača.

Pored toga što Ervin Balo ima osam razreda osnovne škole, ima i vozačku dozvole B kategorije, a i na ranijim poslovima je vozio pik-apove. Ugovor smo potpisali na 60 dana i ukoliko se pokaže kao dobar i vredan radnik, sigurno će ostati u Predškolskoj ustanovi - naglasio je Pejakov.
 

Od prve plate poklon za ćerku


Ervin Balo kaže je da će od prve plate svojoj kćerki Dunji kupiti novogodišnji paketić. Za Novu godinu nije imao novca da obraduje svoju devojčicu paketićem, iako ga je ona želela. Osim paketića dobiće i igračku koju poželi.

POVEZANE VESTI

Subota 05.02.2011. 17:14
Ljudi Banat je unisten, nista ne radi i nema nikakvoga posla. Ovaj mucenik je verovatno pre tri godine imao posao i naseo na pricu o besplatnim akcijama i 200.000 radnih mesta, ozenio se pa jos i dete onda napravio. Ko ima decu je ocajan u socijalno dogovornoj drzavi. Svaka cast ovome coveku sto mu je dao sansu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online