Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 04.02.2011.
00:38
Beta A

Ubistvo noćnog života Beograda

Beograđani će ubuduće u kafićima smeštenim u stambenim zgradama moći da sede samo do ponoći. Takođe, ako rešite da "zablejite" sa društvom na Kalemegdanu, piće ćete morati da kupite najkasnije do 22 sata, jer je prodaja alkohola od deset uveče do šest ujutru zabranjena, odlučila je Skupština Grada Beograda.

Šta će biti sa kafanama u Skadarliji? 

Skupština Grada Beograda donela je odluku o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama, kojom je predviđeno da njihovo radno vreme bude do ponoći, a petkom i subotom do jedan sat posle ponoći. Odlukom je propisano i da vlasnici kafića isključe muziku u 23 sata, a petkom i subotom u ponoć.

Međutim, neki ugostiteljski objekti, ukoliko se utvrdi da ne uznemiravaju građane, moći će da produže rad na osnovu kriterijuma koje Gradsko veće treba da donese u roku od godinu dana. 

Skupština Grada zabranila je i prodaja alkoholnih pića od 22 sata do 6 sati ujutru u prodavnicama, diskontima, kioscima i na benzinskim pumpama. 

Novčana kazna za nepoštovanje radnog vremena ugostiteljskih objekata je od 500.000 do milion dinara, a za nepoštovajne zabrane prodaje alkoholnih pića 20.000 dinara. Nadzor nad radom ugostiteljskih objekata obavljaće gradska komunalna inspekcija i komunalna policija.

Predsednik Skupštine Grada Aleksandar Antić je rekao da odluka nije usmerena protiv ugostitelja, već da je cilj da nametne "stroge uslove koje svako mora da ispuni da bi mogao da radi".

"Odlukom otvaramo i mogućnosti da stvorimo jasne uslove da bi neko u perspektivi radio i posle tog vremena", rekao je Antić.

On je naveo da se odluka odnosi na deset gradskih opština iz "užeg gradskog tkiva" dok će, kako je naveo, sedam opština sa šireg gradskog područja same definisati radno vreme, ali u skladu sa današnjom odlukom.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović kritikovao je to što će Gradsko veće u roku od godinu dana propisati kriterijume po kojima će neki ugostiteljski objekti moći da rade i duže jer će, kako je naveo, ti kriterijumi biti nejasni.

"Odlukom se omogućava gradonačelniku i Veću da svojom subjektivnom ocenom nekome daju mogućnost da radi preko određenog vremena, a nekome ne", kazao je Mladenović.

POVEZANE VESTI

Petak 04.02.2011. 00:41
djilase. ovo ti necemo zaboraviti kao i platane !
Petak 04.02.2011. 11:25
Za muskarce je sjajan provod da se napiju,plate casu djusa istrosenoj plavusi koja je uveliko rizicna i smotaju je na brzaka.U kaficu sedi 90% devojaka koje crkavaju od dosade.I to je vama provod??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online