Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 03.02.2011.
14:38

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Tumaramo bez plana

Najavljen miting opozicije je miks "evropskih radikala", Velje Ilića i nekih Vulinovih "socijalista", a to nije kompletna opozicija. Vlada nas bruka jer je nesposobna i aljkava, ali protestima neće moći ništa da se uradi. Tačno je da građani loše žive, jer vlast vodi potpuno pogrešnu ekonomsku politiku, pa tumaramo bez plana i vizije, kaže za "Vesti" Zoran Ostojić, poslanik Liberalno demokratske partije u Skupštini Srbije.

Zoran Ostojić, poslanik LDP-a u Skupštini Srbije
 

Da li se najavljeni miting opozicije može pretvoriti u socijalni bunt i zadobiti šire razmere?
- Nije to miting opozicije. To je miting Tome i Velje, kojima se pridružio julovac Vulin. Šta možete da očekujete od takvog društva? Baš ništa.


Ukoliko im se ne ispune zahtevi, lideri SNS i NS najavljuju svakodnevne proteste...
- Ne mogu da urade ništa, jer se vlast menja na izborima.
 

Jedan Srbin, dve partije

Mislite li da je Srbiji potreban dvopartijski izborni sistem?
- Puste želje onih koji bi monopole da prošire i na politički život. Nepravedni dvopartijski sistem napuštaju i oni koji su ga izmislili, Britanci. Osim toga, on je protiv srpske tradicije koja glasi "dva Srbina, tri partije".

Jedan od njihovih zahteva su upravo vanredni parlamentarni izbori...
- Vanredni izbori su mogući jedino ako padne vlada. Sada to uopšte nije izvesno. Ovakve metode su mogle da se sprovode u vreme lopovske vlade Slobodana Miloševića, jer su bili lažirani rezultati izbora. Danas, ne.


Nedavno se navršilo deset godina od formiranja prve demokratske vlade, koliko je Srbija odmakla od tada?
- Mnogo, mnogo manje nego što je mogla. Najviše zbog ubistva premijera Đinđića.


Da li ste tada mogli da zamislite da će rame uz rame u sadašnjoj vladi sedeti socijalisti i demokrate?
- Niko nije mogao da zamisli da će socijalisti pokušati da krenu evropskim putem. Za Koštunicu je već od 6. oktobra bilo jasno da je 90-ih "pravljen" da očuva Miloševićev sistem kad dođe vreme da ovaj ode.


Parlamentarna skupština Saveta Evrope nije ratifikovala akreditacije naših poslanika, jer među njima nema žena...
- To je bruka za Srbiju, i dokaz nesposobnosti ove vlade i njene skupštinske većine.


Šta znače sve češći pozivi predsednika Tadića građanima na optimizam?
- Da smo pred dugom predizbornom kampanjom. Trajaće godinu dana.


Je l' građanima u Srbiji zaista loše samo zato što nisu optimistični?
- Građani loše žive, jer Vlada vodi potpuno pogrešnu ekonomsku politiku. Direktne strane investicije prošle godine su na nivou onih koje su ušle u Crnu Goru. Tumaramo bez plana, vizije i strategije.


Da li nam je neophodna promena Ustava?
- Ne, potreban nam je novi Ustav.
 

Dačićevi još treba da kleče na kukuruzu

Ivicu Dačića sve češće opisuju kao ozbiljnijeg političara od mnogih demokrata iz vlasti, koji odlučnije vodi Srbiju ka EU...
- U tome ima dosta istine. Na moju veliku žalost.
Jesu li to socijalisti postali veće demokrate od DS?
- Nemojmo preterivati. Čeka ih još puno klečanja na kukuruzu dok se potpuno ne ograde od zločinačke politike Miloševićeve ere. Isto važi i za "evropske radikale". Ali, treba im u tome pomoći.
Mislite na naprednjake?
- Da.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.02.2011. 14:41
vidi njega. spanski zid...
Četvrtak 03.02.2011. 14:57
Čovek kome je stranka bila domaćin Jovi Kapičiću po pozivnici, sada napada SPS ali pre toga Koštunicu kojem niko, pa ni on sam nije bio član KPJ. Prvo je Koštunica bio klerofašista i salonski nacionalista, sada je direktno saradni UDBE. Sina OZNAša Ljube Tadica ne spominje kao da nije on taj koji direktno vodi vladu kod onog mutavog poštara Cvetkovića. Nema ko da nosi odgovore u EU nego premijer. More, ima da ih oduva Koštunica da neće moći ni Tadić da im navuče procenat za cenzus za skupštinu. A tek Šešelj kada dođe sa svim informacijama iz policije, mila majko ima da leti perje do neba.
Četvrtak 03.02.2011. 14:59
Pa jabih vam mogla plan da kopiram ako zelite.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online