Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 01.02.2011.
23:28
B92 A

Aco Tomić: Ne sećam se ničega

Bivši načelnik Uprave bezbednosti Vojske Jugoslavije Aco Tomić, koji je saslušan zbog sumnje da je skrivao Ratka Mladića, u policiji je negirao krivicu, saznaje B92.

Tvrdi da se ne seća: Aco Tomić

Tomić za B92 nije želeo da kaže da li su tačne optužbe da je skrivao ratnog begunca jer se, kako je rekao, ono što mu se stavlja na teret davno dogodilo.

"Znate li za koje godine, kada je to bilo? Ako je to bitno nešto što se dešavalo tamo 2000. godine, a nije bilo do danas bitno, onda zaključite sami", rekao je Tomić za B92.

"Hoćete me sada i vi ispitivati?", zapitao je Tomić novinarku B92.

"Rekao sam, juče sam dao izjavu tamo, i stvarno ne bi bilo korektno da bilo kome dajem izjave, rekao sam i njima da neću da komentarišem", kazao je Tomić.

Na pitanje u kakvoj atmosferi je proteklo samo ispitivanje, Tomić je kazao da su ga ispitivali tužilac i policajac, "veoma korektno i profesionalno".

Podsetimo, Tomić se sumnjiči da je učestvovao u Mladićevom skrivanju od 2000. do početka 2003. godine.


Hadžić: Zna Tomić mnogo

Miroslav Hadžić iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku smatra da general Tomić o Mladiću i njegovom kretanju mnogo zna.

"Može se pretpostaviti da Aca Tomić, imajući u vidu koju je funkciju obavljao, ima saznanja o tome i to može da bude dobra tačka za početnu analizu", smatra Hadžić.

I dok u Tužilaštvu kažu da će otvoriti istragu, ako bude dokaza, stručna javnost upozorava da do danas nije rasvetljena uloga koju su službe odigrale tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

Hadžić kaže da za to odgovornost snose i ova i prethodna Vlada. "U javnosti već kruži priča o ulozi DSS-a, ali je važno naglasiti i da je druga vlast nečinjenjem pružala podršku", kaže on.

Predmet protiv Aca Tomića Tužilaštvo za ratne zločine preuzelo je od nekadašnjeg Drugog opštinskog tužilaštva, koje je tu istragu pokrenulo još 2006.

Osim Tomića, istragom je bio obuhvaćen i Nebojša Pavković. Oni se sumnjiče da su krili Ratka Mladića u vojnim objektima "Stragari" i "Krčmar" do 1. juna 2002, a da su mu sve do marta 2003. pružali logističku podršku.

Utorak 01.02.2011. 23:37
свака част геренале!
Sreda 02.02.2011. 00:57
Nije lud da bi se sećao nečega što može da šteti i njemu i Srbiji. Da su pametni ovi naši na vlasti i oni ne bi trebali da se ničega sećaju i da prestanu da jure veternjače za drugoga.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online