Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Utorak 01.02.2011.
18:22
Vestinoline A

"Opametite se ako nećete proteste"

Tomislav Nikolić, najavio je danas da ukoliko Vlada Srbije u roku od dva meseca ne ispuni zahteve Srpske napredne stranke, među kojima je najvažniji raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, naprednjaci će otpočeti proteste do ispunjenja tih zahteva.

Tomislav Nikolić pozvao vladu da se opameti
 

"Ako dođe do sledećeg mitinga mi mislimo da pozovemo građane Srbije da se sa njega ne razilazimo, da sednemo i čekamo da vidimo da li će u vladi biti dobre pameti. Imaju dva meseca da donesu takvu pametnu i mudru odluku. Ako je oni ne donesu mi ćemo je doneti na taj način što ćemo mirnim protestom jednostavno da zaustavimo ceo Beograd", rekao je Nikolić za beogradske medije.


Nikolić je naveo da će naprednjaci na mitingu, zakazanom za subotu, 5. februara, ispred Doma Narodne skupštine Srbije, vlasti izneti zahteve, među kojima je najvažniji da raspiše vanredne parlamentarne izbore.


Lider SNS je istakao da je situacija u državi loša i neizdrživa, kao i stanje među partnerima u vladajućoj koaliciji, te da su vanredni izbori jedino rešenje.


Nikolić ne očekuje incidente na predstojećem mitingu i smatra da oni neće biti mogući, budući da su sa policijom dogovoreni svi detalji o garantovanju bezbednosti učesnika.

"Potpuno smo dogovorili način reagovanja na svakog pojedinca koji iskoči iz opšte atmosfere, a ta atmosfera je iskazivanje nezadovoljstva skupom sa koga se ide kući", kazao je Nikolić.


Pored raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora naprednjaci od vlasti traže i da bude zaustavljen proces prodaje "Telekoma Srbije", otkrivanje i kažnjavanje odgovornih za smrt Ranka Panića na protestu SRS pre nešto više od dve godine, da budu otkriveni odgovorni za izbornu krađu na lokalnim izborima u Boru, kao i promenu uređivačke politike RTS i "Studija B".

POVEZANE VESTI

Utorak 01.02.2011. 18:29
Томо гробару, не прети, нико ти не верује јер си издао Шешеља. И ти си љубитељ евросимпатизера. Све твоје приче од раније биле су лаж. Кад дође Шешељ има да те згази ко ваљак жабу.
Utorak 01.02.2011. 18:29
Ej crni Nikolicu, igras kako ti zuti sviraju da budes ventil na ekspres loncu. Kakvi mirni protesti, ovi bi danas svi bili u JUL i SPS da nije bilo zemunaca i navijaca 5 oktobra 2000. Sta pare ucinise od onog radikalskog prvoborca da postane Mahatma Gandi.
Utorak 01.02.2011. 18:42
Jadna je zemlja kojoj je Toma Nikolic nada!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online