Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 31.01.2011.
21:44
Vestionline A

Deca diskriminisana na Svetosavskoj akademiji

Osinivač i dirigent dečjeg hora "Čarolija'' Leontina Pat izjavila je da su članovi tog hora bili "isterani" sa scene na Svetosavskoj akademiji, 27. januara u Centru "Sava", zbog čega nisu učestvovali u izvođenju himne Svetom Savi, kao što je planirano.

Ministar prosvete Žarko Obradović govori na Svetosavskoj akademiji
 


"Čarolija" je dobila poziv za učešće na Svetosavskoj akademiji od Ministarstva prosvete i planirano je da deca otpevaju autorsku numeru, a potom učestvuju u izvođenju himne Svetom Savi, rekla je Pat na konferenciji za novinare.

"Međutim, pre himne mališane je neko izveo sa scene, pa su ih na taj način reditelji, organizatori iza scene i RTS diskriminisali", dodala je ona, prenose beogradski mediji.


Pat je istakla da ne krivi nikoga i ne optužuje nacionalnu televiziju, ali da se mora otkriti ko je sklonio mališane sa scene i zbog čega.


Glavni reditelj manifestacije Svetosavska akademija Živorad Ajdačić rekao je da deca iz hora "Čarolija" nisu isterana sa scene, kako je navela Pat.


"U programu Svetosavske akademije, koji je nekoliko dana pre održavanja svečanosti bio poslat organizatorima i učenicima, ne stoji da će hor 'Čarolija' biti na sceni u toku izvođenja završne numere - himne Svetom Savi", rekao je Ajdačić.


"Leontina Pat je to znala", dodao je Ajdačić, ističući da su mališani iz "Čarolije" izvanredno izveli numeru "Svako dete ima pravo" i da nije planirano da budu na sceni kada se izvodila himna.


On je dodao i da scena Centra "Sava" može da primi oko 100 učesnika, a da ih je na svetosavskoj svečanosti bilo više od 300, te da je bilo nemoguće isplanirati da svi budu na sceni u isto vreme.


"Prvu strofu himne peva hor 'Kolibri', na drugu izlazi hor i orkestar RTS-a, a na treću je planirano da izađu autori", rekao je Ajdačić.


Ministarstvo prosvete, koje je organizator događaja, saopštilo je da izražava žaljenje što horu "Čarolija" nije omogućeno da učestvuje u završnici Svetosavske akademije i izvođenju pesme "Uskliknimo s ljubavlju svetitelju Savi".


Iz Ministarstva kažu da će nastojati da utvrde šta je dovelo do toga, jer je upravo to ministarstvo tražilo da "Čarolija" učestvuje u programu i izvođenju himne.

Ponedeljak 31.01.2011. 22:02
Очигледно је да су дјеца таоци нечијег каријеризма!
Ponedeljak 31.01.2011. 23:17
prvaci svijeta u idiotizmu.
Ponedeljak 31.01.2011. 23:54
Cim je nesto drzavno nema reda nikakvoga.U Srbiji treba zabraniti javne nastupe u organizaciji Ministarstava. Nego lepo na TV pustati snimak iz studija kad se sve poslaze kako svakom odgovara.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online