Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
30
Ponedeljak 31.01.2011.
13:12
M. Todorović - Vesti A

Zukorlić pali Sandžak

Namera je da se internacionalizacijom navodnih problema Bošnjaka izdejstvuje autonomija, upozorava bivši načelnik vojne obaveštajne agencije Momir Stojanović.

"Zukorlić želi autonomiju Sandžaka"
 





General Momir Stojanović, bivši načelnik Vojno-bezbednosne agencije, posle nedavnog poziva poglavara Islamske zajednice u Srbiji Moamera Zukorlića muslimanima da ne dozvole asimilaciju i pokrštavanje njihove dece učešćem u obeležavanju školske slave Svetoga Save, kaže da je reč o nameri internacionalizacije prilika u Sandžaku kako bi se na kraju izdejstvovala autonomija.

General Stojanović kaže da Zukorlić nastoji da postane ne samo verski, već i politički lider Bošnjaka i da je netačno da se Zukorlić bori za zajedništvo i miran suživot u Sandžaku.
 

- Zukorlić želi da internacionalizacijom navodnog problema položaja Bošnjaka u Sandžaku izdejstvuje status posebne oblasti po modelu Južnog Tirola u Austriji. A to bi bio samo prvi korak ka kasnijoj autonomiji, zbog čega je njemu i njegovim istomišljenicima potrebno mnogo primera navodne diskriminacije Bošnjaka u Srbiji, kaže Momir Stojanović.

Bitka za aerodrom
 

Stojanović kaže da je u tesnoj vezi s Zukorlićevim delovanjem inicijativa opštinskog rukovodstva Sjenice o povraćaju vojnog aerodroma Dubinje, strateški važnog za ceo Balkan. Ukazuje i da se već iz Saudijske Arabije i drugih zemalja na račun Zukorlićevih poverljivih prijatelja, preko Islamske banke u Sarajevu, slivaju ogromna sredstva koja treba da posluže za realizaciju mračnih ciljeva muftije.

 


Bivši načelnik VBA osvrće se na dosadašnje delovanje Moamera Zukorlića i upozorava da ne smemo da budemo kratke pameti,  jer ambicije Zukorlića nisu vezane samo za Srbiju. General Stojanović podseća da je Zukorlić nedavno postigao dogovor o zajedničkom delovanju sa Bošnjačkim nacionalnim većem u Crnoj Gori.

Tom veću su, kaže Stojanović, crnogorske vlasti već obećale da će zdušno podržati ideju o formiranju jedinstvene oblasti Sandžak ukoliko oni podrže raspad državne zajednice Srbije i Crne Gore i formiranje samostalne crnogorske države.

Srbi bez vlasti
 

- U skupštini opštine Sjenica dogovorom bošnjačkih partija iz vlasti su izbačeni odbornici Srpske liste. To je već učinjeno u Tutinu, a priprema se isti scenario i u Novom Pazaru, čime se stvara ambijent za podizanje međunacionalnih tenzija. Zato država ne sme više da prelazi preko ovakvih aktivnosti Moamera Zukorlića - zaključio je general Momir Stojanović.

- To se vidi i kroz pokušaje da posle uvođenja bošnjačkog jezika izdejstvuje i bošnjačko pismo. Pored Sjenice, u selu Delimeđe, čije ime ukazuje da je reč o strateškom naselju, podigao je islamski centar sa džamijom koja ima najveći minaret u Evropi, vredan pet miliona evra. Zalaže se za rehabilitaciju ozloglašenog komandanta handžar divizije Aćifa efendije Hadži Ahmetovića, koji je 1945. godine streljan zbog počinjenih zločina, kaže Stojanović.

On upozorava da Zukorlić nije sam, već da je povezan sa inostranim interesnim centrima. Stojanović kaže da je u selu Leksova kod Novog Pazara za navodnu gradnju industrijskog kompleksa prodato petnaestak hektara jednoj turskoj kompaniji.

Mesecima unazad spekuliše se kao gotova stvar da će ta turska kompanija zemljište ustupiti SAD za njihove potrebe, u kontekstu podrške Amerike Turskoj za ulazak u EU.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 31.01.2011. 13:39
Javnosti je odavno poznato da ce vojni aerodrom Dubinje biti predat na upotrebu civilnom vazduhoplovstvu. Bice ukljucen u ponudu kompanije pod imenom "Balkan air" kada Turci kupe JAT. Nema vise klasicnog rata vojskom, sada ko plati taj je gazda, ostali - kapija. Nije muftija naivan, kupio Srbendu Cedomora, a da nece sitniju ribu.
Ponedeljak 31.01.2011. 14:53
Iznogude PALI....PALICEMO i mi....
Ponedeljak 31.01.2011. 13:22
Ништа се не брините гос..Генерале када Орлићи порасту,па Тигрићи,па Шкорпионићи,па Пантерићи,па Лавићи,па Шакалићи их Брате ма има да их нема...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online