Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 31.01.2011.
06:53
Tanjug A

Tačijevoj DPK najviše mandata

Kosovska Centralna izborna komisija saopštila je konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora od 12. decembra, prema kojima je najviše poslaničkih manadata - 34, osvojila Demokratska partija Kosova (DPK) Hašima Tačija.

Tačijeva partija trijumfovala je na izborima
 

Na drugom mestu je Demokratski savez Kosova (DSK) koji će imati 27 od 120 mesta u skupštini Kosova. Treći je pokret "Samoopredeljenje" sa 14 mandata, a četvrta Alijansa za budućnost Kosova sa 12 mesta.
 

Alijansa za novo Kosovo ima osam mesta, koliko i srpska Samostalna liberalna stranka. Od srpskih stranaka u parlamentu će poslanike imati i Jedinstvena srpska lista - četiri, dok će Srpska socijaldemokratska stranka Kosova i Metohije imati jedno poslaničko mesto.
 

Deset mesta će po sistemu progresivne diskriminacije imati stranke nealbanskih i nesrpskih zajednica.
 

Rezultati izborne komisije će biti verifikovani pošto ih potvrdi Vrhovni sud Kosova i nakon što prođe 24 sata koliki je rok za primedbe i žalbe.

Član predsedništva DPK Memlji Krasnići najavio je da će veoma brzo ta stranka zvanično organizovati okrugli sto sa političkim strankama kako bi sagledali mogućnosti formiranja koalicije buduće kosovske vlade.
 

"Po prijemu mandata ćemo početi formalne razgovore sa potencijalnim partnerima za formiranje nove vlade i ti razgovori neće da traju dugo, radićemo brzo", rekao je Krasnići.
 

Predsednik DSK Isa Mustafa izjavio je da njegova stranka nije dobila poziv da bude deo sveobuhvatne vlade Kosova, ali čak i ako ga dobije odgovor će biti negativan, ističući da će DSK ostati u opoziciji i neće ulaziti "u trgovinu", kako je to obećala biračima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 31.01.2011. 08:09
Пун себе показује оловку којом се потписао !!
Ponedeljak 31.01.2011. 11:01
Dakle ovde smo imali : DPK =34,DSK=27, Prizrenska Liga =14 i Alijansa bez buducnosti = 12. Dakle cistih arnauta ce biti 87 glasova od 120 mogucih. Valjda je i detetu jasno da ce Skender beg Petrovic i njegovih 8 glasova biti bitni kada se bude glasalo o nabavci toalet papira a Lepa Rada i drustvo sa jos 5 za sapun. Skidajte ih sa srpskih plata odmah, od 1 februara imaju platu od Tacija u multietnickoj i demokratskoj skupstini. Jos ko se uhvati ministrovanja, puna kapa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online