Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.01.2011.
22:21
Đ. Janković - Vesti A

Otišao na put zdrav, a vraćen u sanduku

Lozničanin Tomislav Mihailović (35), radnik Elektrodistribucije, otputovao je u septembru prošle godine kao član delegacije Sindikata radnika EPS-a na Kipar. Osmog dana boravka, 21. septembra, iznenada je preminuo u mestu Amohostos, i mada su od tada prošla četiri meseca, njegova supruga Slađana (32), petogodišnji sin Veljko i sestra Tatjana Mihailović (32) još uvek ne znaju zašto se to dogodilo.

Uprkos brojnim molbama i pozivima Ministarstvu spoljnih poslova i našoj ambasadi na Kipru, nisu došli do obdukcionog nalaza, ni toksikološke analize koja je trebalo da bude urađena za petnaestak dana.

SUPRUGA SU NAŠLI PORED KREVETA: Slađana sa sinom Veljkom
 


- Moj suprug nije bolovao, niti je primao terapiju. Na Kipar je otišao zdrav i tamo iznenada preminuo. Svakodnevno smo bili u telefonskom kontaktu, a čuli smo se i 20. septembra uveče oko 21.30 po našem vremenu i razgovarali da bi mi narednog jutra javili da je umro.

Koliko znam, a to sam pisala i Ministarstvu spoljnih poslova od kojeg sam tražila pomoć, smrt je nastupila u hotelskoj sobi, a našao ga je pored kreveta, na podu, njegov kolega koji je bio u susednoj prostoriji. Okolnosti pod kojim je preminuo zahtevale su istragu, pa je urađena obdukcija, nije utvrđen uzrok i uzeti su uzorci za toksikološku analizu - priča supruga Slađana i ističe da je Tomislav na Kipar otišao potpuno zdrav, a da je vraćen u saduku.

Traže samo istinu


Slađana, Tatjana i Veljko traže samo da saznaju zašto je njihov suprug, brat i otac sa Kipra vraćen u sanduku, a na Kipar je otišao potpuno zdrav. Oni imaju pravo na istinu i očekuju da im država pomogne da dođu do nje, a veruju da će je otkriti ako dobiju obdukcioni nalaz i toksikološku analizu na koju, umesto petnaestak, čekaju više od 120 dana, a ne znaju zašto.

Posmrtni ostaci Tomislava dopremljeni su 23. septembra avionom u zapečaćenom limenom i drvenom sanduku i narednog dana sahranjen je na gradskom groblju.
 

MISTERIJA: Preminuli Tomislav Mihailović

U sprovodnici posmrtnih ostataka piše da uzrok smrti "nije utvrđen, očekuju se toksikološki rezultati za petnaestak dana".

Na drugom mestu ovog dokumenta se navodi da "smrt nije nastupila usled zarazne bolesti".

Trebalo je da toksikološki nalazi dođu za 15 dana, ali još ih nema, niti se zna zašto je Tomislav preminuo. U početku se sumnjalo u infarkt miokarda, ali ni to nije potvrđeno".


Posle mesec dana porodica je tražila da u lozničkom ZC "Dr Milenko Marin" urade patološko veštačenje i DNK analize, zašta je potreban obdukcioni nalaz patologa, parafinski kalupi i pločice, pa su se molbom obratili i Ministarstvu spoljnih poslova da takav zahtev prosledi Kipru.

Kako rezultata nije bilo, ponovo su pisali ministarstvu tražeći da se dostavi obdukcioni nalaz, ali ni posle intervencija našeg minstarstva kod kiparskih vlasti nije ga bilo.

Slađana je direktno zvala i našu ambasadu na Kipru i konačno je stigla analiza krvi na narkotike i taj nalaz je bio negativan. Sa ovim se porodica pokojnog Tomislava ne miri i traži da se tačno utvrdi uzrok njegove smrti. Imaju pravo na istinu.
 

Neko je napravio grešku


- Sumnja da postoji neka zarazna bolest je otklonjena, a znamo da nije ni srce. Ne mogu da verujem da traženi nalaz nije gotov posle 120 dana! Mislim da je prošlo više nego dovoljno vremena da bude urađen, negde postoji, ali se iz nekog razloga ne dostavlja. Neko je napravio grešku, a o tome se ćuti.

 

Telo su poslali veoma brzo, dva dana posle smrti, prvim letom za Beograd, a neobično je da niko od ljudi iz delegacije EPS-a, koja je tog dana i trebalo da se vrati kući, nije ni znao da je sanduk u istom avionu. Pisali smo, zvali ambasadu, ali još uvek nemamo odgovor zašto nema Tomislava. Mi činimo sve što možemo, ali smo nemoćni - ogorčena je Tomislavljeva sestra Tatjana.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online