Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 26.01.2011.
13:27
J. L. Petković - Vesti A

Mesto nam je u kosovskoj vladi

Početak pregovora Beograda i Prištine nije moguć pre marta, ocanjuje za "Vesti" Slobodan Petrović, lider Samostalne liberalne stranke koja će izvesno biti jedan od članova nove kosovske vlade.

Slobodan Petrović

SLS je zainteresovan da u tim pregovorima učestvuje, a kako još kaže, ima i neophodne kapacitete i znanje da pomogne u prevazilaženju problema Albanaca i Srba.

Kada očekujete da će početi razgovori Beograda i Prištine?
- Želim da pregovori počnu što pre, jer očekujem da tokom njih dođe do konkretnih rešenja koja će poboljšati život svih građana na Kosovu, a posebno pripadnika srpske zajednice.

Ipak, ne verujem da će pregovori početti pre konstituisanja organa vlasti na Kosovu, i zbog toga se slažem sa predviđanjima da je njihov početak nemoguć pre marta ove godine.

Izjavili ste da SLS ima kapacitete da učestvuje u tim pregovorima, u kojim oblastima?
- Kapaciteti SLS-a vezani su pre svega za one oblasti kojima se stranka bavila poslednje tri godine učestvujući u kosovskoj vladi. Zainteresovani smo za sva pitanja koja utiču na svakodnevni život Srba. Mi ćemo vršiti pritisak na sve aktere pregovora da se teme ne politizuju.

Koja pitanja bi trebalo hitno rešiti?
- Registarske tablice za vozila će svakako biti tema razgovora. Pitanja carine, telekomunikacija, saradnje sa Beogradom u domenu obrazovanja i zdravstva su oblasti u kojima imamo relevantne ljude koji će o tome ravnopravno razgovarati. Imamo i neka gotova rešenja koja za sada nećemo otkrivati.

Koja će biti pozicija SLS-a u novoj vladi Kosova? Koliko ćete imati ministarstva?
- Predstojeći pregovori prvi su veliki zadatak pred SLS-om posle pobede na izborima. Od broja ministara važniji nam je kvalitet, to jest ono što će nam eventualna mesta u vladi omogućiti da uradimo. Kada je reč o broju poslanika, čvrsto verujem da će SLS držati gotova sva poslanička mesta koja su posle izbora pripala predstavnicima srpske zajednice.

I ove godine idete na molitveni doručak kod predsednika SAD, s kim ćete imati neformalne sastanke?
- Svakako da mi pričinjava veliko zadovoljstvo to što ću po treći put zaredom biti na Molitvenom doručku. Naravno da neću propustiti priliku ni ovoga puta da se sretnem sa značajnim ljudima iz Stejt departmenta i Kongresa.


Da li ćete se videti sa Hilari Klinton?
- Agenda sastanaka je puna, a da li će među tim susretima biti ručak sa Hilari Klinton ili sa Mišel Obama, ne znam. To je na organizaciji protokola. Ali izvesno je da ćemo doručkovati zajedno.

Sreda 26.01.2011. 13:41
Ovaj je isto kao i njegov drug Taci izgubio kompas pa nezna gde se nalazi.Da nije sa Kosmeta i da tamo ne zivi pa i da mu covek veruje ali zivi tamo i dobro poznaje Siptare i njihov podmukli mentalitet . ON hoce da poboljsa zivot Srba na Kosmetu (SMESNO)da nije zalosno.Samo se bori za sebe a Srbe tera u propast ZALOSNO.
Sreda 26.01.2011. 13:51
Овај Тачијев слуга је српски изрод, Прашков изасланик, који лешинари на несрећи сопственог народа.
Sreda 26.01.2011. 16:23
Tako ce ovi lepo docekati da im banda iz Bondstila dodje na sever i pozatvara srpske kancelarije i one koji bi da se bune. Posle nece biti ni molitvenog ni srpskog dorucka, kad im mecka zaigra pred kucom. Pa i oni kidnapovani "donatori" su verovali komsijama albancima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online