Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Subota 22.01.2011.
22:21
RTS A

Vekarić: Radimo sve što Bramerc traži

Zamenik specijalnog tužioca Bruno Vekarić kaže da tužilaštvo ispunjava sve preporuke glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca i da je u stalnom kontaktu sa njim, dodajući da će sve nedoumice biti razjašnjene u februaru, kada se očekuje Bramercov dolazak.

U stalnom kontaktu sa Hagom: Bruno Vekarić

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine je u stalnom kontaktu sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom, a evetnualne nedoumice biće razjašnjene u februaru kada se očekuje njegov dolazak u Beograd, rekao je zamenik specijalnog tužioca Bruno Vekarić.


Vekarić je naglasio da se Bramercove preporuke ispunjavaju, prenose beogradski mediji.

Vekarić navodi i da su njegovi predstavnici u Akcionom timu za lociranje i hapšenje preostale dvojice haških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

 

Bramerc maše praznom puškom

Direktor Kancelarije za saradnju sa Haškim tribunalom Dušan Ignjatović smatra da je rano govoriti o tome kakav će biti Bramercov izveštaj.

Dušan Ignjatović

"Ne znam šta bi to moglo da bude toliko crno i toliko negativno u odnosu na ono što je bilo u decembru, nemamo problema u pristupu svedocima, sve je isto kao u kod podnošenja izveštaja u decembru", kaže Ignjatović.

Iz Bramercove kancelarije ranije je saopšteno da se "od Srbije očekuje da intenzivira napore u potrazi za optuženima".

Bramerc je prošle sedmice govorio u Spoljnopolitičkom komitetu Evropske komisije kada je izneo niz konkretnih primedbi na račun srpskih službi koje tragaju za preostalom dvojicom haških optuženika.

Glavni tužilac je tada najavio i da će njegov naredni junski izveštaj o saradnji Srbije sa Tribunalom biti negativan ukoliko saradnja ne bude unapređena.

Beogradska štampa danas piše da mnoge od Bramercovih primedbi nisu nove, ali da tužilac ima sve manje razumevanja za propuste u potrazi za optuženima.

Bramerc je, prema pisanju beogradskih listova, nezadovoljan brzinom reagovanja onih koji tragaju za Mladićem, brojem ljudi koji su uključeni u potragu, slabim kaznama za jatake, neusvajanjem preporuka Tribunala i aktivnošću operativaca iz policije i bezbednosnih službi.

POVEZANE VESTI

Subota 22.01.2011. 22:25
Ајмо децо, три четири ... Иде маца око тебе ... Бруно јаче певај ...
Subota 22.01.2011. 23:27
Дооообро децо ... а сад иде нова игра ... ајмо сви у круг ... Бруно брже мало шта се вучеш ... ухватите се за ручицееее ... идемо ... ринге ринге раја дошо чика паја ...
Subota 22.01.2011. 22:29
Bramerc:Bruno,sedi!Bruno gledaj pravo!Bruno uvuci jezik!Bruno skoči!Bruno hvataj!Bruno lezi!Bruno drž' ga,Bruno,eno Srbina,kidaj Bruno,daće serž kosku!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online