Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 21.01.2011.
18:29
Vestionline A

"Niko neće sprečiti istragu o trgovini organima"

Šef delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Dragoljub Mićunović ocenio je danas da "niko neće uspeti da zaustavi istragu" o trgovini organima na Kosovu i Metohiji i dodao da ne očekuje da će se na predstojećem zasedanju PSSE veći broj poslanika usprotiviti usvajanju izveštaja Dika Martija, niti daljoj istrazi.

Ništa ne može zaustaviti istragu, siguran je Dragoljub Mićunović
 


On je rekao da postoji "dosta dobra podloga" za prihvatanje Martijeve rezolucije, "kojom smo dobili nešto što je izuzetno važno, a to je da se istraga nastavlja", prenose beogradski mediji.


"Sve zemlje će biti obavezne da sarađuju", rekao je Mićunović u Domu Narodne skupštine, gde je, uoči odlaska na zasedanje PSSE, primio delegaciju Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih lica na Kosovu i Metohiji.


Mićunović predviđa da će albanska strana i još neki poslanici podneti amandmane na rezoluciju, ali ne očekuje da će se veći broj poslanika usprotiviti usvajanju rezolucije ili daljoj istrazi.


On je ocenio da je izuzetno dobro što je rezoluciju podneo Dik Marti, koji ima veliki kredibilitet.


"Kada stranac koji ima toliki kredibilitet pokrene to pitanje, onda je naš zadatak da to podržimo iz sve snage i da se suprotstavimo pokušajima relativizacije toga", rekao je Mićunović.


On je najavio da će govori predstavnika srpske delegacije ići u tom smeru da istraga, po svaku cenu, mora biti nastavljena, kao i da država Albanija, vlasti na Kosovu, Euleks, Unmik i svi ostali moraju da se privole na saradnju.


Istragu bi trebalo da obave nadležni organi, dodao je Mićunović, koji smatra da bi trebalo istražiti ne samo ko je trgovao ljudskim organima, već i ko je bio nalogodavac, ali i kome su bili namenjeni.

 

Evropa da bude uz porodice žrtava


Predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih lica na Kosovu i Metohiji Verica Tomanović rekla je da porodice daju podršku Martiju u naporima da se sazna istina o sudbinama otetih na Kosovu i Metohiji.

"Čekali smo punih 12 godina da istina izađe na videlo dana, da Evropa i predstavnici Saveta Evrope saznaju za dešavanja koja su bila na našim prostorima i da su nevine žrtve do danas ostale nepoznate", rekla je Tomanovićeva.


Ona očekuje da Evropa bude uz nesrećene porodice, koje u patnji i bolu žive punih 12 godina.


"Očekujemo istinu, ali onu pravu istinu", naglasila je Tomanović i napomenula da će rezolucija, za koju se nada da će biti usvojena, biti obavezujuća za institucije koje budu određene za sprovođenje istrage.

Veljko Odalović

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović rekao je da će rezolucija PSSE jasno utvrditi pravce budućih aktivnosti svih aktera koji neminovno moraju da budu u tom procesu.


On se zalaže da se obezbedi kvalitetna i nepristrasna istraga, rasvetle sve okolnosti i činjenice i počinioci monstruoznih zločina izvedu pred lice pravde.


Poražavajuće je da je više od 3.500 Srba i nelabanaca na prostoru Kosova i Metohije ili izgubilo živote ili se vode kao nestali, ocenio je Odalović i precizirao da je na listi nestalih 526 osoba srpske i nealbanske nacionalnosti i 1.296 Albanaca.

POVEZANE VESTI

Petak 21.01.2011. 18:33
Јао деда, деда ... са Кркобабићем под руку па у Ташмајдански парк на шах...
Petak 21.01.2011. 18:47
Pa gde su bili do sada i koja su dokumenta predali Euleksu kad su ih pripustili na sever Kosmeta. Bice njima kao sa ovom rezolucijom kada im EU tresne u lice da Euleks od njih nije dobio nista. Nece da shvate da su gazde resile da sada igraju otvoreno, jer je gotovo.
Petak 21.01.2011. 19:31
Ovo je smesno sta ovaj covek prica,Micunovic predvidja,jadni mi kad nam ovakvi likovi kroje sudbinu!Sta je Srbija konkretno preduzela da se istraga nastavi i sprovede,nista kako vas nije sramota kad ste sa onim Metom pricali izmedju ekonomije i energetike bilo je reci i o iskasapljenim Srbima,ali samo toliko da se gost neoseca neprijatno,SRAMOTA SRBIJO STA SI DOCEKALA STIDI SE!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online