Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 20.01.2011.
16:22
Beta A

Ipak nema dogovora o novim tablicama na Kosmetu

Beograd i Priština nisu postigli sporazum o novim srpskim automobilskim registarskim tablicama, piše danas prištinski list "Koha Ditore“, navodeći da sporazum nije potvrdio ni Euleks, koji je u tom pitanju posredovao između Srbije i Kosova i Metohije.

I dalje na snazi zabrana srpskih tablica

Portparol Euleksa Kristina Herods je izjavila da misija Evropske unije pozdravlja svaki pozitivan korak dve strane, ali nije odgovorila na pitanje da li je sporazum postignut.

"Euleks je bio u kontaktu sa Beogradom i Prištinom u vezi tog pitanja, zatraživši od svih strana da reše problem na pragmatičan način, kako se ne bi ugrozila bezbednosna situacija“, rekla je Kristina Herods.

Generalni direktor kosmetske policije Rešat Malići izjavio je da mu nije poznato da je sporazum postignut. "Koha Ditore“ piše da je i dalje na snazi Malićijevo naređenje o zapleni novih srpskih registarskih tablica.

Redžepi: Nismo se mi ništa dogovorili

 

Ministar unutrašnjih poslova Kosova i Metohije Bajram Redžepi potvrdio je da sa Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) Srbije nije postignut nikakav dogovor o registarskim tablicama i da je uredba i dalje na snazi.

 

"Mi ništa nismo dobili ni o kakvom dogovoru. Odluka o zabrani korišćenja novih tablica sa oznakama gradova na Kosovu i Metohiji, koje se izdaju u Srbiji, ostaje na snazi", rekao je Redžepi.

On je dodao da i dalje važi odluka da automobili sa starim tablicama koje su izdavane u Srbiji, a odnose se na gradove na Kosmetu, mogu slobodno da se kreću. Redžepi je objasnio da zabrana ne važi za automobile koji imaju nove tablice registrovane na gradove u Srbiji.

"Automobili koji imaju registarske tablice, primera radi, Beograda, Kraljeva, Niša i slično, i urednu drugu saobračajnu dokumentaciju mogu nesmetano da se kreću Kosovom, i to se ni do sada nije postavljalo kao problem", rekao je Redžepi.

 

Prištinski list "Zeri" juče je objavio da su Beograd i Priština postigli sporazum o novim registarskim tablicama gradova na Kosvou i Metohiji koje izdaje MUP Srbije. Tu informaciju je kasnije potvrdio i Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović. On je rekao da je dogovoreno "da se nove tablice i dalje izdaju, ali da se omogući da se stare tablice zadrže i da mogu svi stanovnici koji imaju prebivalište na Kosovu i Metohiji i dalje da ih koriste".

Odlukom Rešata Malićija juče je vraćen na posao komandant policijske stanice u Zvečanu Nenadu Đuriću, koji je bio suspendovan zbog odbijanja naređenja da zapleni nove tablice za oznakom grada sa Kosmeta. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.01.2011. 17:00
Neke se stvari samo silom mogu rešiti.Ali sve u svoje vreme.
Četvrtak 20.01.2011. 17:16
Redakcijo,kako je moguće da Vam promakne ovaj deo gde je autor teksta Bajrama Redžepija nazvao ministrom unutrašnjih poslova KiM?Još je lepo uokvireno.Ili ste priznali KiM,a to ne smete da kažete?Recite slobodno ako jeste,nije problem.Da znamo i javno da smo i ovde na Srpskom Informativnom Portalu Vesti-Online postali životinje za odstrel,bez ikakvih prava.
Četvrtak 20.01.2011. 18:21
Rezolucija EP od juce je jasna u pogledu suverenosti Kosova. Prema tome Beograd neka ulozi protest na rezoluciju, pa onda nastavi da izdaje tablice. Nema vise i Kosovo i EU, sada je ili Kosovo ili EU. Dosao trenutak istine. Vas definitivni odgovor je ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online