Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 19.01.2011.
13:25 >> 16:01h
Vestionline A

Zeri: Priština i Beograd se dogovorili oko tablica

Vlasti u Beogradu i Prištini su, posredovanjem predstavnika međunarodne zajednice, postigle sporazum o novim automobilskim tablicama MUP-a Srbije sa imenima kosmetskih gradova prema kome policija Srbije više neće izdavati nove tablice, a KPS neće pleniti one koje su do sada izdate, piše prištinski list "Zeri".

Tablice i dalje predmet spora

O postizanju tog "nepisanog sporazuma" potvrda tom listu je, kako navodi, došla od policijskih izvora sa severa Kosmeta, ali one iz Prištine još nema.


Prema izvorima "Zerija", vlada Srbije je informisala međunarodne institucije na Kosovu i Metohiji da je za Srbe sa KiM do sada izdala 186 novih tablica sa oznakama gradova na Kosmetu, kao i da više neće da izdaje nove tablice za stanovnike Kosova i Metohije. Tražila je, takođe, da do sada izdate tablice ne zaplenjuje KPS posebno u severnom delu Mitrovice.

Uredbu o oduzimanju novih tablica MUP-a Srbije je doneo prošle nedelje ministar unutrašnjih poslova vlade u Prištini Bajram Redžepi.

Prištinske institucije su počele sa izdavanjem privremenih tablica na svim kontrolnim punktovima između KiM i centralne Srbije, i to za vozila sa novim registarskim oznakama MUP-a Srbije koje imaju početna slova kosmetskih gradova.

Bogdanović: Postignut dogovor - prevaziđen problem

 

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da je postignut dogovovor kojim će se prevazići problem u vezi sa registarskim tablicama MUP-a Srbije na teritoriji Kosova i Metohije.


"Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i MUP, u čijoj su prevashodnoj nadležnosti tablice, posle višednevnih konsultacija sa predstavnicima legitimnog međunarodnog prisustva na KiM, došli su do rešenja", rekao je Bogdanović.


On je naveo da dogovoreno "da se nove tablice i dalje izdaju, ali da se omogući da se stare tablice zadrže i da mogu svi stanovnici koji imaju prebivalište na Kosovu i Metohiji i dalje da ih koriste".


"Znači, mogu da potvrdim da je postignut dogovor, kojim će se prevazići problem u vezi sa registarskim tablicama na teritoriji KIM", rekao je Bogdanović.


Prema njegovim rečima, osnovni cilj ovakvog dogovora je da se omogući sloboda kretanja svih stanovnika pokrajine, kao i da se ne dozvoli ugrožavanje početka dijaloga ni na koji način.


Bogdanović je dodao da će se "ovakvim kompromisnim rešenjem omogućiti normalan život i poštovanje jednog od osnovnih ljudskih prava - pravo na slobodu kretanja".


"Ovakav razvoj situacije, smatram vrlo optimističnim. Ovaj dogovor pokazuje da je do kompromisa moguće doći, a nadamo se da će ovakav trend nastaviti i u predstojećem dijalogu između Beograda i Prištine", zaključio je on.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.01.2011. 13:30
Izdaja!!!!!!!!!
Sreda 19.01.2011. 15:37
Какав је бре ово споразум? Трпимо тортуру свакодневно у својој земљи, па докле више!? Издаја!
Sreda 19.01.2011. 15:00
Pa SSP je potpisan, nema ljubavi bez suza.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online