Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 17.01.2011.
01:17
blic.rs A

Mićun: Izveštaj Martija mora da dovede do istrage

Izveštaj Dika Martija koji ukazuje da je na Kometu bilo strašnih zločina u koje su umešani Hašim Tači i drugi, ali i da je postojala dublja međunarodna kriminalna veza, mora da dovede do međunarodne istrage tih zločina, izjavio je Dragoljub Mićunović.

Stvari moraju da budu isterane na čistac: Dragoljub Mićunović
 

Iako je nedavno zaspao pa pao sa stolice dok je predsednik Srbije Boris Tadić govorio na Ambasadorskoj konferenciji u Beogradu, Mićunović nije izgubio zdrav razum - šef srpske delegacije koja će sledeće nedelje učestvovati u radu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je izjavio da je zadatak delegacije da podrži rezoluciju i zahtev da se zločini istraže.


"Moramo da izbegnemo svaku politizaciju, a članovi naše delegacije ne bi smeli da se ponašaju kao da su usred predizborne kampanje u Srbiji, jer bi to Martijev izveštaj gurnulo u drugi plan", ukazao je u intervjuu za beogradski "Blic" Dragoljub Mićunović.

Nema više "dobre" OVK i "loše" srpske policije

On je ocenio da će Martijev izveštaj promeniti crno-belu sliku o "dobroj" OVK i "lošoj" srpskoj policiji i stvoriti drugačiju sliku srpsko-albanskih odnosa.


Izveštaj švajcarskog parlamentarca trebalo bi 25. januara da bude usvojen u najvišoj evropskoj instituciji koja se bavi zaštitom ljudskih prava, a kod članova delegacije srpskog parlamenta još nema pune saglasnosti oko strategije nastupa u Strazburu, piše "Blic".


Mićunović upozorava da ne treba dozvoliti da se rasprava pretvori u srpsko-albanski spor jer će to ispolitizovati celu ideju o istraživanju zločina.


"To za nas ne bi bila tako dobra pozicija kao što je sad, kada to pokreće kredibilna neutralna ličnost, sa isključivim motivom da se zločini istraže i zločinci privedu pravdi. Nacionalni sukobi nemaju dignitet i težinu oko istraživanja zločina, kao što ima međunarodna institucija koja legitimno traži odgovornost za zločine ili povredu ljudskih prava", kaže šef srpske parlamentarne delegacije.

Teško da će priznanja Kosmeta biti povučena

Mićunović ne smatra da bi izveštaj Martija bio dobar povod da se od država koje su priznale Kosmet zatraži da priznanje povuku.


"Ne možemo optužiti sve Albance da su sekli bubrege svojim komšijama i prodavali ih. Ključna je individualizacija zločina i na njoj moramo da insistiramo. Teško da možemo bilo koga ubediti da povuče priznanje zato što su pojedinci vršili zločine. To bi nam se vratilo kao bumerang, napravilo bi se političko pitanje, a izveštaj Dika Martija bi otišao u drugi plan", rekao je Mićunović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.01.2011. 09:17
Koje bre buđenje, oni su mesečari kojima gazda upravlja. Šarić im kupio pola Srbije, pa tek kada je DEA pritisla onda "otkrili" to i oni. Isto tako i u ovom slučaju. Već punih 10 godina im Srbi roditelji i rodbina kidnapovanih dolaze pred zgradu vlade sa slikama kidnapovanih Srba, a oni ni abera. Sada se pojavio Marti i svetska javnost, odma se setili da imaju i oni neke podatke. Da amerikanci nisu rekli da nema vlade na Kosmetu sa osumnjičenima još bi pričali kako bi oni sa Tačijem jer Bože moj nije osuđen. Banda izdajnička, sebična, alava i nemoralna do bola.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online