Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 15.01.2011.
18:52 >> 19:12h
Alo A

Vuk Nastić konačno zagrlio decu

Vuk Nastić konačno je juče video svoje dvoje dece Damjana (8) i Nastasiju (5). On i supruga Verica su u četvrtak po podne, posle održanog ročišta u Kalifornijskom sudu, okupili svoju četvoročlanu porodicu bar na nekoliko minuta.

Vuk Nastić video decu posle mesec dana

"Presrećan sam, video sam svoju decu posle toliko vremena! Svi smo bili oduševljeni što smo makar i na sat vremena ponovo bili na okupu. Deci je to mnogo značilo i prosto nisu mogli da veruju kada su me videli posle mesec dana pauze. Nastasija mi je skočila u naručje, a Damjanu su bile pune oči suza...", opisuje ovaj dirljivi susret otac mališana Vuk Nastić, koji će konačno moći da posećuje svoju decu.


"Sud je odlučio da ih ne treba razdvajati. Vraćamo se na staro, viđaću ih kada i Verica, utorkom i četvrtkom. Hvala bogu na ovome jer i deca su već počela da se pitaju što im ne dozvoljavaju da me vide", ushićeno je rekao Vuk, koji Nastasiju i Damjana nije video od decembra, kada je Agencija za zaštitu dece sudu prezentovala dokaze da postoji mogućnost da ih je zlostavljao.


Njegov otac Slobodan, koji razvoj situacije prati iz svog doma u Beogradu, tvrdi da je sada svima laknulo i da osećaj da su njegova deca tamo u Americi zadovoljna daje svima novu nadu.


"Deca su potrčala ka njemu i zagrlila su ga. Sada su i ti njihovi socijalni radnici, koji su Vuka smatrali kriminalcem, popustili malo kada su videli koliko moji unučići vole svog oca", skoro kroz plač priča Slobodan.


Situacija u vezi sa slučajem srpske emigrantske porodice u Americi polako se preokreće u njihovu korist. Sud u Kaliforniji dobio je pismo iz Vašingtona, od američkog ministarstva pravde, u kojem stoji da je utvrđeno da su se deca sama snimala i da nema govora da je Vuk učestvovao u tome. Zbog ovog zaključka američkog ministarstva pravde, advokati odbrane će na pretresu koji je zakazan za 26. januar tražiti da se ceo slučaj vrati na početak i da se neki dokazi i izjave zanemare. Sud je takođe rešio da ne razdvaja decu u dve porodice, na čemu je insistirala Agencija koja je Nastićima oduzela decu. Suđenje počinje 14. februara, a biće nastavljeno 16. i 18. februara, dok su za 25. februar zakazane završne reči advokata.


Nastasija i Damjan i dalje se nalaze u meksičkoj porodici, a advokati odbrane zatražiće na prvom zakazanom pretresu da deca budu prebačena u jednu grčku porodicu iz Sakramenta.


"Naši advokati smatraju da je moguće da decu prebacimo u porodicu naše grčke prijateljice koju smo upoznali u grčkoj pravoslavnoj crkvi u Sakramentu" kaže Vuk.

Vuk i Verica Nastić kažu da su ovakve za njih povoljne odluke suda produkt rada njihovih advokata, ali i diplomatske aktivnosti naše zemlje, koja je uvek bila uz njih i mnogo im je pomogla da istraju.


"Hvala našoj državi Srbiji, iznad svega našem konzulu Desku Nikitoviću i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Americi. U ovih nekoliko dana mnogo teških stvari je pokrenuto, koliko nije u proteklih šest meseci naše borbe", navodi Vuk. 

Subota 15.01.2011. 19:19
Bas mi je drago da se to desilo . Sad bi zeleo da Nastici iztuze Ameriku kao sto se tuzi kod njih i uzme koji miljon pa se vrati u Srbiju da zivi .
Subota 15.01.2011. 19:44
Boze, daj da sto pre deca budu sa svojim roditeljima. Ne smem da zamislim momenat da me neko odvoji od moje dece, mislim da bih umrla istog trena.
Ponedeljak 17.01.2011. 14:01
Brate moj Vuce, uzmi svoju decu i zenu i dodji u zemlju Srbiju odakle si otisao ne znam zasto.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online